Στο παιχνίδι των προβλέψεων για το Euro 2020 έχει μπει και ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός Goldman Sachs, η οποία μετά τις οικονομικές εκτιμήσεις τολμά να κάνει προγνώσεις και για τον νικητή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Με δεδομένο ότι η πρώτη της επιλογή, το Βέλγιο, αποκλείστηκε η Goldman εκτιμά πλέον ότι «η κούπα θα επιστρέψει στο σπίτι της», προβλέποντας ότι νικήτρια θα αναδειχθεί η Αγγλία.

«(Πιθανότατα) έρχεται σπίτι», έγραψε ο Christian Schnittker της Goldman Sachs σε ένα σημείωμα, αναφερόμενος στον στίχο του τραγουδιού Three Lions του 1996 που ψάλλεται – συχνά ειρωνικά – από τους οπαδούς της Αγγλίας.

Η Goldman χρησιμοποίησε δεδομένα από περίπου 6.000 αγώνες που παίχτηκαν από το 1980 για να διαμορφώσει ένα μοντέλο πιθανοτήτων, το οποίο λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως η τρέχουσα δύναμη της ομάδας, μαζί με τις πρόσφατες επιδόσεις, τα εφέ στο εντός έδρας και αν μια χώρα είναι μια «ομάδα πρωταθλήματος» που αποδίδει καλύτερα κατά τη διάρκεια των αγώνων .

«Οι προβλέψεις παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες, ακόμη και με τις πιο φανταστικές στατιστικές τεχνικές», έγραψε η Goldman στην αρχική της έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Μάιο. «Κι αυτός είναι κι έναν λόγος που το ποδόσφαρι είναι τόσο συναρπαστικό να το παρακολουθήσετε».

Η Αγγλία θα αντιμετωπίσει τη Δανία την Τετάρτη για μια θέση στον τελικό του Euro 2020. Στον άλλο ημιτελικό η Ιταλία παίζει με την Ισπανία την Τρίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να συνεργαστούν όλοι ώστε ο τελικός να διαφημίσει την Ελλάδα μας»
Business of Sport |

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να συνεργαστούν όλοι ώστε ο τελικός να διαφημίσει την Ελλάδα μας»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League. Όλοι θα πρέπει να συνεργαστούν για να γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι που θα διαφημίσει την Ελλάδα