Τη  στοχοποίηση των επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης  καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κάνοντας  λόγο  και για κατάφορη αδικία σε βάρος των επιχειρήσεων του κλάδου και άνιση αντιμετώπιση τους , αναφορικά με την επιβολή των προστίμων και των ποινών. Αυτά επισημαίνει σε επιστολή που απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  με αφορμή την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και αφορά στον τρόπο λειτουργίας των  επιχειρήσεων του κλάδου με βάση τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή  «με κατάπληξη διαβάσαμε τη μεθόδευση στοχοποιητικής εξόντωσης του Κλάδου της Εστίασης ,από την υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠοικ.42640/7.7.2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 2979/7.7.21),  και συγκεκριμένα την προσθήκη του σημείου 5α, ως προς τις προβλεπόμενες παραβάσεις και κυρώσεις ειδικά και αποκλειστικά για τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Απλή ανάγνωση τους οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα της προκλητικής παραβίασης της αρχής της αναλογικότητας (πρόστιμα 2.000-10.000 ευρώ και αφαίρεση άδειας για 7, 15 ή 60 ημέρες) με σκοπό δια της στοχοποίησης του Κλάδου να μετακυλιστούν ευθύνες. Ειδικά δε το σημείο που αναφέρει πως «είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων ακόμη και μετά την πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράβασης βάσει αποδεικτικού υλικού από το οποίο προκύπτει η νέα παράβαση».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΕ προκαλείται εύλογα αγανάκτηση στον Κλάδο της Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων, για την αρνητική διαφοροποίηση και τη δημόσια έκθεσή τους, με υπερπροβολή μεμονωμένων περιπτώσεων έναντι της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων Εστίασης που έχει υποστεί τόσα, αλλά συνεχίζει την προσπάθεια.

«Η στοχοποίηση του Κλάδου μας και η καταπάτηση της εκ του Συντάγματος υποχρέωσης της Κυβέρνησης να νομοθετεί με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας, έναντι των πολιτών της, χωρίς αδικαιολόγητες αρνητικές εξαιρέσεις, είμαστε βέβαιοι ότι σας βρίσκει αντίθετο. Ζητούμε ίση μεταχείριση. Σας παρακαλούμε για την ανάκληση της παραπάνω διάταξης που υποτιμά την προσωπικότητα κάθε συναδέλφου ως πολίτη της χώρας μας»,  υπογραμμίζει στη επιστολή της η ΠΟΕΣΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις