Η Apple ανακοίνωσε ότι ενόψει της 20ης επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου θα δημιουργήσει ένα σχετικό ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από την πλατφόρμα streaming περιεχομένου Apple TV.

Το 9/11: The President’s War Room, όπως θα ονομάζεται το ντοκιμαντέρ θα λανσαριστεί σε συνεργασία με το βρετανικό BBC και θα επικεντρώνεται στις 12 ώρες που ακολούθησαν την πρώτη πτώση του αεροσκάφους στο συγκρότημα των Δίδυμων Πύργων (World Trade Center).

Σκηνοθέτης θα είναι ο Βρετανός Adam Wishart, γνωστός για το ντοκιμαντέρ Warlords Next Door, που δημιούργησε για λογαριασμό του Channel 4 σχετικά με τους Σομαλούς πολέμαρχους που έχουν βρει καταφύγιο στα προάστια βρετανικών πόλεων.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Apple το νέο ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει μαρτυρίες που βγαίνουν πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας από ανθρώπους-κλειδιά όπως ο τότε πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο τότε αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι, η τότε σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Κοντολίσα Ράις και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ. Μάλιστα, γίνεται λόγος για την παρουσίαση και «σχεδόν 200 φωτογραφιών που δεν έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν».

Τα φιλμ και οι τηλεοπτικές παραγωγές με θέμα εθνικές τραγωδίες δεν είναι κάτι εντελώς νέο για τις υπηρεσίες streaming περιεχομένου: πέρυσι το The Looming Tower της πλατφόρμας Hulu, μία αναπαράσταση των γεγονότων που προηγήθηκαν των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και πώς οι κυβερνητικές υπηρεσίες χειρίστηκαν τις προειδοποιητικά σήματα, κέρδισε σειρά υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Emmy.

Μάλιστα, στους υποψηφίους για Emmy από το καστ του The Looming Tower περιλαμβάνεται και ο ηθοποιός Τζεφ Ντάνιελς, ο οποίος θα είναι αφηγητής στο νέο ντοκιμαντέρ της Apple.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus