Σε διεύρυνση της έρευνας της για την έγκριση του μέγκα deal της Amazon με τα στούντιο MGM ανακοίνωσε ότι προχωρά η αρμόδια Federal Trade Commission, γεγονός που σημαίνει πως η διαδικασία σε πρώτη φάση συνάντησε εμπόδια και άρα πως σίγουρα θα χρειαστεί αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζουμε πως ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε, τον περασμένο Μάιο, πως θα προχωρήσει σε εξαγορά του γνωστού χολυγουντιανού στούντιο, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στην τεράστια ταινιοθήκη της εταιρείας. Αυτό θα εμπλουτίσει την πλατφόρμα της βελτιώνοντας τη δυνατότητα της να ανταγωνιστεί τους έτερους παίκτες του κλάδου, την Disney+ και το Netflix.

Από την άλλη πλευρά η Amazon ήδη βρίσκεται στο στόχαστρο του FTC και όχι μόνο για τις πρακτικές ανταγωνισμού που ακολουθεί, με αποτέλεσμα η προσθήκη και του MGM στην εξίσωση να έχει δυσκολέψει το έργο των ελεγκτών.

Οπως φάνηκε, εξάλλου, από το χθεσινό προεδρικό διάταγμα του Τζο Μπάιντεν που αφορούσε τις αρχές ανταγωνισμού στην αμερικανική αγορά και δη, τις Big Tech, η σημερινή κυβέρνηση έχει σκληρύνει τη στάση της σε θέματα antitrust με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του κοινού.

Σε κάθε περίπτωση η ίδια η Amazon εμφανίζεται πεπεισμένη πως η συμφωνία εξαγοράς θα λάβει τελικά το πράσινο φως των αρμόδιων αρχών, επιτρέποντας της έτσι να εφαρμόσει τα νέα επεκτατικά της σχέδια στο χώρο της ψυχαγωγίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή