Οικονομική υποστήριξη ύψους 22 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς στο Ιράν και στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αυτό το πακέτο θα βοηθήσει εκείνους που πλήττονται περισσότερο από ανθρωπογενείς κρίσεις, την πανδημία COVID-19, το κλίμα και άλλες φυσικές καταστροφές στην περιοχή.

Από τα κονδύλια των 22 εκατ. ευρώ, τα 15 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στη στήριξη ανθρωπιστικών οργανώσεων που εργάζονται στο Ιράν για να βοηθήσουν τους πιο ευάλωτους Ιρανούς και Αφγανούς στη χώρα. Μέρος της χρηματοδότησης θα υποστηρίξει τη μάχη της χώρας ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της παροχής επείγοντος ιατρικού εξοπλισμού. «Η ανθρωπιστική χρηματοδότηση της ΕΕ υποστηρίζει επίσης τις αξιέπαινες προσπάθειες του Ιράν να βοηθήσει τους Αφγανούς στην επικράτειά του και να φιλοξενήσει κοινότητες, στην εκπαίδευση, την υγεία, την προστασία και την επιβίωση, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.

Τα 7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Πακιστάν, εστιάζοντας στους πιο ευάλωτους τοπικούς πληθυσμούς, τους Αφγανούς καθώς και τις κοινότητες υποδοχής. Η βοήθεια θα περιλαμβάνει Αφγανούς και Πακιστανούς, που πλήττονται από συγκρούσεις, εκτοπισμούς, COVID-19 και φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένου του υποσιτισμού.

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνεζ Λέναρτσιτς, δήλωσε σχετικά: «Το Ιράν και το Πακιστάν είναι και τα δύο πολύ ευάλωτα σε επαναλαμβανόμενους φυσικούς κινδύνους, με τα δεδομένα των δύο χωρών να επιδεινώνονται από μια σοβαρή πανδημία κορωνοϊού. Το Ιράν και το Πακιστάν είναι επίσης οι κύριες χώρες υποδοχής Αφγανών προσφύγων παγκοσμίως. Η ΕΕ ενισχύει την υποστήριξη προς ανθρωπιστικές οργανώσεις και στις δύο χώρες σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή