Στην εξαγορά της νεοφυούς εταιρείας λογισμικού κυβερνοασφάλειας RiskIQ προχωρά ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft. Εξάλλου, με τη μάστιγα των κυβερνοεπιθέσεων να απασχολεί το σύνολο της επιχειρηματικής αγοράς διεθνώς είναι εύλογο πως οι εταιρείες πληροφορικής πιέζονται να παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στους πελάτες τους.

Αν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές, ούτε το τίμημα της, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε πως η Microsoft θα καταβάλει πάνω από 500 εκατ. δολάρια.

Πραγματικά, η απόκτηση της RiskIQ θα βοηθήσει τη Microsoft να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα των υπηρεσιών ασφάλειας. Το λογισμικό Illuminate που παρέχει η RiskIQ εντοπίζει απειλές με βάση το αποτύπωμα τεχνολογίας ενός οργανισμού, έτσι ώστε οι επαγγελματίες ασφαλείας να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πιο κρίσιμες εξ αυτών.

Το λογισμικό της λειτουργεί στο cloud Azure της Microsoft και σε άλλα cloud συστήματα, όπως αυτό Amazon Web Services.

Η RiskIQ ιδρύθηκε το 2009, με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο και γρήγορα έγινε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες του κλάδου, αριθμώντας σημαντικούς πελάτες όπως η US Postal Service, η BMW, η American Express και η Box.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή