Με διαφορετικό πρόσημο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές τερμάτισαν με οριακές απώλειες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 κατάφερε να κλείσει στο πράσινο. Τον τόνο στις συνεδριάσεις έδωσαν η ανακοίνωση υψηλότερου, απ’ ό,τι αναμενόταν, πληθωρισμού στις ΗΠΑ, οι ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών αλλά και η ανησυχία για την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 σημείωσε οριακή άνοδο της τάξης του 0,03% και έκλεισε στις 460,96 μονάδες (0,13). Κλάδοι και αγορές κινήθηκαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο κλάδος των εταιρειών τηλεπικοινωνίας σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη, αύξηση 0,9%  μετά την ανακοίνωση των υψηλών εταιρικών κερδών της Nokia.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε οριακές απώλειες της τάξης του 0,01 %, ή 0,7 μονάδες και έκλεισε στις 7.124,72.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν και οι κεφαλαιαγορές σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Ο γερμανικός Dax σημείωσε πτώση της τάξης του 0,01%  ή –0,87  μονάδες και έκλεισε στις 15,789,64.

Ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 6.558,47 μονάδες, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,01% (-0,78 μονάδες)

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB έκλεισε κι αυτός με απώλειες της τάξης του 0,5% , και τερμάτισε στις 25.156,65 μονάδες, δηλαδή 126,55 μονάδες μείον.

Οι ευρωπαίοι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στην ανακοίνωση της κερδοφορίας του δεύτερου τριμήνου. Πρεμιέρα σήμερα είχαν δύο μεγάλες τράπεζες οι JP Morgan και Goldman Sachs, τα κέρδη των οποίων ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στο μέτωπο του πληθωρισμού,  ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στις  ΗΠΑ εκτοξεύτηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών, εν μέσω περιορισμών στις αλυσίδες εφοδιασμού και της συνεχιζόμενης ανάκαμψης στο κόστος των υπηρεσιών που σχετίζονται με ταξίδια.

Στη Wall Street οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες παρουσίαζαν μικτή εικόνα, καθώς κινούνται κοντά στα επίπεδα ρεκόρ που έχουν καταγράψει. Η ανακοίνωση υψηλότερου πληθωρισμού απ ότι αναμενόταν φαίνεται να επισκιάζει την δυνατή έναρξη των εταιρικών κερδών του δεύτερου τριμήνου.

Στην Ευρώπη η γρήγορη εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης δημιουργεί ανησυχία στους επενδυτές .Γαλλία, Ολλανδία, Ελλάδα και Ισπανία ανακοίνωσαν τη Δευτέρα νέα περιοριστικά μέτρα, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της αύξησης των κρουσμάτων. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση της Βρετανίας επιβεβαίωσε την άρση όλων των περιορισμών στην Αγγλία, στις 19 Ιουλίου, παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Η μετοχή της Nokia σημείωσε αύξηση της τάξης του 8%. Η μετοχή της  Volkswagen σημείωσε αύξηση της τάξης του 1,3, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2030 το 50% των πωλήσεων θα είναι ηλεκτρικά οχήματα. Στον αντίποδα η μετοχή της γερμανικλης  Gerresheimer υποχώρησε 8,9% μετά την ανακοίνωση της κερδοφορίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές