Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται η Wall Street από το άνοιγμα της Τρίτης, παρά τη βουτιά που κατέγραψαν νωρίτερα τα futures, όταν ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ανέστρεψε τις πρώτες μειώσεις για να φθάσει σε νέο ιστορικό υψηλό, λαμβάνοντας ώθηση από το θετικό ξεκίνημα της περιόδου ανακοίνωσης κερδοφορίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ ανήλθαν τον περασμένο μήνα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών.

«Σίγουρα τα στοιχεία προκαλούν σοκ», δήλωσε στο Reuters ο Jamie Cox, συνεργάτης του Harris Financial Group στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια και πρόσθεσε: «Ωστόσο, μόλις συνειδητοποιήσετε ότι το ένα τρίτο της αύξησης είναι οι τιμές των αυτοκινήτων, η προσωρινή εικόνα γίνεται πιο ξεκάθαρη … ο πληθωρισμός αυξάνεται, αλλά τα πράγματα συμπεριφέρονται καλά και δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά».

Εννέα από τους 11 βασικούς κλαδικούς δείκτες του S&P 500 διαπραγματεύονταν χαμηλότερα, με τους αμυντικούς κλάδους ακινήτων και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας να σημειώνουν πτώση.

Μεγάλες τράπεζες, όπως η JPMorgan Chase & Co και η Goldman Sachs Group Inc, ανέφεραν υψηλότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη. Οι μετοχές της Goldman Sachs υποχώρησαν 0,4%, ενώ η JPMorgan υποχώρησε κατά 0,7% .

Ο τραπεζικός δείκτης του S&P 500 υποχώρησε 0,8%, ενώ ο δείκτης χρηματοοικονομικών μειώθηκε 0,5%.

Η μετοχή PepsiCo Inc σημείωσε άνοδο 1,8% μετά την αύξηση της πρόβλεψης κερδών ολόκληρου του έτους.

Τα κέρδη ανά μετοχή του β’ τριμήνου για τις εταιρείες S&P 500 αναμένεται να αυξηθούν κατά 66%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, με τους συμμετέχοντες στην αγορά να αναρωτιούνται πόσο καιρό θα διαρκέσει το ράλι της Wall Street μετά από σχεδόν 16,7% αύξηση στον δείκτη αναφοράς μέχρι στιγμής φέτος.

Στις 10:12 π.μ. ET, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρούσε κατά 50,34 μονάδες, ή 0,14%, στις 34.945,84 μονάδες ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 1,57 μονάδες, ή 0,04%, στις 4.383,06 μονάδες και ο Nasdaq ενισχυόταν κατά 17,86 μονάδες ή 0,12 %, στις 14.751,10 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]