Μπορεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης τόσο ο S&P 500 όσο και Nasdaq να ανήλθαν σε νέα ιστορικά ρεκόρ, ωστόσο δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα κέρδη τους.

Από την αρχή της συνεδρίασης οι επενδυτές φαίνεται ότι αμφιταλαντεύτηκαν μεταξύ των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν για το β’ τρίμηνο οι JPMorgan και Goldman Sachs, και των στοιχείων για τον πληθωρισμό ο οποίος εκτοξεύτηκε σε υψηλό 13 ετών.

Τελικά φαίνεται ότι βάρυναν οι πληθωριστικές ανησυχίες.

Στο ταμπλό ο δείκτης S&P έκλεισε με απώλειες κατά 0,35% στις 4.369,22 μονάδες, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,31% στις 14.677,65 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,38% στις 14.677,65 μονάδες.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 13 ετών, ενώ ο δομικός πληθωρισμός εκτοξεύτηκε κατά 4,5% σε ετήσια βάση, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 1991.

Οι αναλυτές πάντως θεωρούν ότι αύξηση των τιμών, καθοδηγούμενη από υπηρεσίες ταξινόμησης και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, είναι ως επί το πλείστον προσωρινή, και ευθυγραμμίζεται με τις μακροχρόνιες απόψεις του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ.

Οι περισσότεροι από τους 11 επιμέρους δείκτες S&P 500 υποχώρησαν με τα ακίνητα και τα χρηματοοικονομικά να χάνουν περίπου το 1%.

Τα κέρδη ανά μετοχή του Ιουνίου για τις εταιρείες S&P 500 αναμένεται να αυξηθούν κατά 66%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, με τους επενδυτές να αμφισβητούν πλέον το κατά πόσο θα διαρκέσει το ράλι της Wall Street μετά από σχεδόν 17% αύξηση του δείκτη αναφοράς μέχρι στιγμής φέτος.

Όλα τα μάτια στρέφονται τώρα στην κατάθεση του προέδρου της Fed στο Κογκρέσο την Τετάρτη και την Πέμπτη και τις επισημάνσεις του αναφορικά με την αύξηση των πιέσεων στις τιμές και τη νομισματική υποστήριξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]