Τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία επέτειναν τη νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές. Ανησυχία προκαλεί επίσης η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, ανησυχία η οποία αποτυπώνεται στις μετοχές του τουριστικού κλάδου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε μειωμένος κατά 0,09% στις 460,56 μονάδες.

O βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,47% στις 7.091,19 μονάδες, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισαν ο γερμανικός DAX στις 15.788,98 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 στις 6.558,38 μονάδες.

Στην Wall Street , οι κυριότεροι δείκτες μετοχών των ΗΠΑ έλαβαν ώθηση από τα σχόλια του επικεφαλής της Federal Reserve την Τετάρτη, με τνο S&P 500 να ανεβαίνει σε νέο ρεκόρ εντός της ημέρας. Ο Πάουελ είπε ότι η Fed δεν σχεδιάζει να αλλάξει νομισματική της πολιτική στο άμεσο μέλλον.

Στα macro, η βιομηχανική παραγωγή της ζώνης του ευρώ μειώθηκε απροσδόκητα κατά περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, σύμφωνα με την Eurostat.

Σε μία ακόμα ένδειξη ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων, οι τιμές παραγωγού στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν τον Ιούνιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού για την τελική ζήτηση αυξήθηκε κατά 1 ,0% σε μηνιαία βάση τον περασμένο μήνα μετά την άνοδο κατά 0,8% τον Μάιο. Κατά τους 12 μήνες έως τον Ιούνιο, ο δείτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 7,3%. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από έτος σε έτος από τον Νοέμβριο του 2010.

Oπληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο επιταχύνθηκε στο υψηλότερο επίπεδο της τριετίας τον Ιούνιο. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,5% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές