Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τους δείκτες να προσπαθούν να καλύψουν το έδαφος που έχασαν χθες.

Βέβαια, το ζήτημα της διόγκωσης των πληθωριστικών πιέσεων παραμένει ένα ζήτημα, δεδομένου πως τόσο ο τιμάριθμος λιανικής χθες όσο και ο δείκτης τιμών παραγωγού σήμερα ήταν ιδιαίτερα αυξημένοι. Όμως, ο Τζερόμ Πάουελ… «ξαναχτύπησε» προκειμένου να καθησυχάσει την αγορά και στις σημειώσεις της αποψινής τοποθέτησης του στην επιτροπή χρηματοοικονομικών υποθέσεων της Βουλής που… βολικά διέρρευσαν από νωρίς, επανέλαβε την άποψη πως η οικονομία απέχει πολύ από το σημείο εκείνο που θα υποχρέωνε τη Fed να αλλάξει ρότα. Κοινώς η αγορά μπορεί να είναι ήσυχη πως το tapering δεν είναι ακόμη ορατό στον ορίζοντα, γεγονός που αποτυπώθηκε αμέσως στους δείκτες.

Την ίδια ώρα θετικό σήμα στέλνει και η ροή της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου, δεδομένου πως οι περισσότερες επιχειρήσεις παρουσιάζουν κέρδη και μάλιστα καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις.

Ενδεικτικά αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός Dow Jones ανεβαίνει κατά 0,23% στις 34.964 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,41% στις 14.738 μονάδες και ο S&P 500 κερδίζει 0,25% στις 4.380 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς χάνει έδαφος στο 1,366%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει με την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να βρίσκεται στο 1,18.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο υποχωρεί κατά 0,50% στα 74,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,63% στα 1.821 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street