Άλμα κατά 173% σημείωσαν τα κέρδη δευτέρου τριμήνου της Bank of America Corp, χάρη στα υψηλά αποθέματα που έχει συγκεντρώσει κατά τη διάκεια της κρίσης, αν και τα έσοδα της ήταν πολύ πιο αδύναμα χάρη στα χαμηλά επίτοκια και τα υψηλά επίπεδα δαπανών.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας ανήλθαν σε 8,96 δισ. δολάρια ή 1,03 δολάρια ανά μετοχή από 3,28 δισ. δολάρια ή 37 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν. Ενδεικτικά οι αναλυτές περίμεναν, κατά μέσο όρο, κέρδη στα 77 σεντς ανά μετοχή, γεγονός που σημαίνει πως η τράπεζα κατάφερε να καταρρίψει τις προβλέψεις.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, τα έσοδα της ανήλθαν σε 21,6 δισ. δολάρια, ήτοι κάτω από τη πρόβλεψη για 21,8 δισ. δολάρια, υποχωρώντας περίπου κατά 4% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα.

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στη διατήρηση των επιτοκίων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, κάτι για το οποίο προειδοποίησαν χθες και τα στελέχη της JPMorgan Chase κατά την ανακοίνωση των δικών τους αποτελεσμάτων για το τρίμηνο. Κι αυτό παρά το γεγονός πως οι συνθήκες στην ευρύτερη οικονομία και την αγορά έχουν βελτιωθεί σχετικά χάρη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και τη βελτίωση της αγοράς εργασίας.

Η διαπίστωση αυτή απογοήτευσε την αγορά με αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής της BofA μετά την ανακοίνωση των στοιχείων αυτών. Αν και συνολικά για τη χρονιά η μετοχή της μετρά κέρδη άνω του 31%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή