Ανοδικά κινήθηκε την Τρίτη η τιμή του δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον αμερικανικό πληθωρισμό, σύμφωνα με τα οποία οι πληθωριστικές ανησυχίες δεν θα καμφθούν γρήγορα.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 13 ετών τον Ιούνιο .

«’Ηταν σαφώς μια δυσάρεστη έκπληξη. Θα κάνει την κατάθεση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ στο Καπιτώλιο μια πολύ πιο δύσκολη υπόθεση»δήλωσε στο Reuters ο Μάικλ Μπράουν, ανώτερος αναλυτής στην Caxton στο Λονδίνο.

Η αγορά τελεί εν αναμονή της κατάθεσης του Πάουελ την Τετάρτη και την Πέμπτη, αναζητώντας σε αυτήν τυχόν ενδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα πιθανής μείωσης της αγοράς ομολόγων των ΗΠΑ. Ο Πάουελ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός θα είναι παροδικός, σημειώνοντας ότι αναμένει ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού θα εξομαλυνθούν και θα προσαρμοστούν. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέντ Γέλεν συμμερίζεται αυτήν την άποψη.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, ήταν 0,41% υψηλότερος στα 92,6, το υψηλότερο είπεδο από τις 8 Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές