Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέα αίτηση για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα καθώς η αγορά εργασίας αναπτύσσεται σταθερά, αλλά οι ελλείψεις των εργαζομένων είναι απογοητευτικές και οι επιχειρήσεις δίνουν κίνητρα προσπαθώντας να αυξήσουν τις προσλήψεις για να καλύψουν την ισχυρή ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών.

Οι αρχικές απαιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 26.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 360.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Ιουλίου, ανέφερε το Τμήμα Εργασίας την Πέμπτη. Ο αριθμός αυτός κινήθηκε εντός του εύρους των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει έλλειψη εργαζομένων, με ρεκόρ 9,2 εκατομμυρίων κενών θέσεων εργασίας μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Περίπου 9,5 εκατομμύρια είναι επίσημα άνεργοι.

Η στρέβλωση αυτή που παρατηρείται στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ αποδίδεται από πολλούς, στα γενναία επιδόματα ανεργίας της κυβέρνησης, στον φόβο για τη πανδημία, αλλά και στις αυξημένες ανάγκες για τη φροντίδα των παιδιών καθώς πολλές σχολικές δομές ήταν κλειστά. Σύμφωνα με αναλυτές, οι εν λόγω παράγοντες απέτρεπαν τους Αμερικανούς από το να επιστρέψουν στην αγορεργασία τους.

Οι απαιτήσεις έχουν μειωθεί από το ρεκόρ των 6,149 εκατομμυρίων στις αρχές Απριλίου 2020. Ωστόσο, παραμένουν πάνω από το εύρος των 200.000-250.000 που θεωρείται ότι συνάδει με μια υγιή αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως