Για συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ+ αύριο Κυριακή κάνουν λόγο διεθνή ειδησεογραφικά μέσα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές μέσα από τον ίδιο τον οργανισμό, η συνάντηση προγραμματίζεται περίπου στις 12 το μεσημέρι ώρα Βιέννης, κατόπιν της σημαντικής προόδου που σημείωσαν οι μέχρι τώρα συνομιλίες προς επίλυση της διαφωνίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την αύξηση της παραγωγής.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, όλες οι ενδείξεις θέλουν την ένταση με το Ριάντ και το Άμπου Ντάμπι να έχει υποχωρήσει, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών ότι ο θρίλερ αναφορικά με το αν έχει υπάρξει συμφωνία ή όχι στους κόλπους του ΟΠΕΚ+ για τη μελλοντική παραγωγή βαίνει στο τέλος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, τις προηγούμενες ημέρες οι δύο πλευρές πλησίασαν σε συμβιβασμό δίνοντας στα ΗΑΕ ένα πιο «γενναιόδωρο» όριο παραγωγής το επόμενο έτος και να επιτρέποντας σε όλες τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ+ να αντλήσουν περισσότερο πετρέλαιο τους επόμενους μήνες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο οργανισμός των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών και οι σύμμαχοί του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μια προσωρινή συμφωνία για την ενίσχυση της παραγωγής πετρελαίου σε μηνιαία παραγωγή των 400.000 βαρελιών την ημέρα λόγω των αντιρρήσεων που ήγειραν την τελευταία στιγμή τα ΗΑΕ.

Η κατάρρευση των συνομιλιών εκτίναξε γρήγορα τις τιμές του πετρελαίου στη Ν. Υόρκη σε υψηλά εξαετίας.

Πάντως, εφόσον υπάρχει συμφωνία την Κυριακή, δεν είναι σαφές πόσο γρήγορα μπορούν να παραδοθούν στην αγορά επιπλέον προμήθειες. Ο όγκος των πωλήσεων τον Αύγουστο είναι σε μεγάλο βαθμό κλεισμένος και οι περισσότερες χώρες του Κόλπου προετοιμάζονται για μια ισλαμική αργία που θα κλείσει κυβερνητικά γραφεία και επιχειρήσεις τουλάχιστον για κάποιες μέρες της επόμενης εβδομάδας.

Χωρίς επιπλέον παραγωγή από τον ΟΠΕΚ+, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προειδοποίησε την προηγούμενη Τρίτη ότι η αγορά πετρελαίου θα «σφίξει σημαντικά» και ενδεχομένως θα εμποδίσει την οικονομική ανάκαμψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές