Όσοι επιστρέφουν στη Βρετανία από τη Γαλλία θα μπαίνουν σε καραντίνα επτά ημερών, ακόμη και αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό προβλέπει η αλλαγή της τελευταίας στιγμής που έκαναν οι αρχές της Βρετανίας στις αλλαγές με την άρση των μέτρων που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Έτσι, η Γαλλία εξαιρείται από τον γενικό κανόνα ότι από τη Δευτέρα όλοι οι Βρετανοί που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα επιστρέφοντας από χώρες της λίστας επικινδυνότητας, και αυτό λόγω της ανησυχίας που προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Βήτα που πρωτοεμφανίστηκε στην Ν. Αφρική.

Η απόφαση αυτή των βρετανικών αρχών θα επηρεάσει τα ταξιδιωτικά σχέδια χιλιάδων Βρετανών παραθεριστών που ήταν έτοιμοι να επωφεληθούν από το νέο καθεστώς άρσης της υποχρεωτικής καραντίνας και είχαν κανονίσει να επισκεφθούν τη Γαλλία κατά τη διάρκεια των σχολικών καλοκαιρινών διακοπών.

Όπως επισημαίνει η Guardian, αρχικά η κυβέρνηση πήρε αποστάσεις από τη σύσταση που έκανε το Ενιαίο Κέντρο Βιοασφάλειας, την προηγούμενη Τετάρτη, λόγω των σημαντικών διπλωματικών και πολιτικών επιπτώσεων. Ωστόσο, οι συζητήσεις συνεχίστηκαν τις επόμενες δύο ημέρες καταλήγοντας στη συγκεκριμένη απόφαση αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Όποιος έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά την επιστροφή του από τη Γαλλία θα εξακολουθεί να βγει από την καραντίνα την καραντίνα μετά την πέμπτη ημέρα, χρησιμοποιώντας το καθεστώς «δοκιμή προς την ελευθερία».

Όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξακολουθήσουν να κάνουν τεστ πριν από την αναχώρησή τους και να συμπληρώσουν τη φόρμα επιβατών, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να φέρουν το απαραίτητο πιστοποιητικό. Σε καραντίνα θα μπαίνουν και οι κάτω των 18. Από τον γενικό κανόνα εξαιρούνται συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως οι μεταφορείς.

Εκπρόσωπος της της Abta, της ένωσης γραφείων ταξιδίων, δήλωσε: «Ενώ καταλαβαίνουμε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να προηγείται, αυτή η ανακοίνωση αναμφίβολα θα αποθαρρύνει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα ταξίδια στο εξωτερικό, την ώρα που περιμένουμε να δούμε πολλές χώρες “πορτοκαλί” να ανοίγουν για επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συνέχιση των αλλαγών στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς θα καθυστερήσει οποιαδήποτε σημαντική ανάκαμψη για την τουριστική βιομηχανία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν