Χρέη πάνω από 2,2 δισ. ευρώ αφορά η ρύθμιση στην εφορία, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα.

Η εξόφληση γίνεται έως 36 άτοκες δόσεις (3 έτη) ή 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5% (6 έτη).

Η πληρωμή της πρώτης δόσης είναι τον Ιανουάριο του 2022 και για όσους έχασαν τις δόσεις υπάρχει αναβίωση 100 η 120 δόσεων.

Στη ρύθμιση εντάσσονται όλες οι βεβαιωμένες στις ΔΟΥ και στα Ελεγκτικά Κέντρα αρρύθμιστες και ληξιπρόθεσμες οφειλές (ΦΠΑ, Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών, φόρος κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής, πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων), ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ καθώς και απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

-Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πληττόμενοι βάσει ΚΑΔ από το Υπουργείο Οικονομικών (θα χρησιμοποιηθεί η διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου 2020).

-Υπολογίζεται ότι στους επιλέξιμους ΚΑΔ περιλαμβάνεται το 78% των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας.

-Εργαζόμενοι που η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή και έχουν λάβει αποζημίωση ειδικού σκοπού ή είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

-Ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν λάβει μειωμένο μίσθωμα βάσει δήλωσης COVID.

-Άνεργοι εγγεγραμμένοι το εν λόγω διάστημα στον ΟΑΕΔ.

Υπολογίζεται ότι το νέο πλαίσιο θα περικλείει ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 2,2 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω αφορούν συνολικά 134.455 νομικά πρόσωπα, 392.785 φυσικά πρόσωπα τα οποία ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και 299.195 φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες. Όλοι μαζί έχουν δημιουργήσει μη ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 2,26 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες