Το Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατάργησε περίπου 200 λογαριασμούς που διαχειριζόταν μια ομάδα χάκερ στο Ιράν ως μέρος μιας επιχείρησης κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο που είχε ως στόχο της κυρίως στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ και άτομα που εργάζονται σε εταιρείες άμυνας και αεροδιαστημικής.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης γνωστοποίησε ότι η ομάδα, που είχε ονομαστεί «Tortoiseshell» από ειδικούς ασφαλείας, χρησιμοποιούσε ψεύτικα διαδικτυακά πρόσωπα για να συνδεθεί με στόχους, να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης, μερικές φορές, σε βάθος χρόνου ακόμα και αρκετών μηνών και να τους οδηγήσει σε άλλους ιστότοπους. Εκεί, στόχος ήταν να κάνουν «κλικ» σε κακόβουλους συνδέσμους που θα «μόλυναν» τις συσκευές τους με κατασκοπευτικό λογισμικό (malware).

«Αυτή η δραστηριότητα είχε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας καλά ενημερωμένης και επίμονης επιχείρησης, ενώ βασίστηκε σε σχετικά ισχυρά επιχειρησιακά μέτρα ασφαλείας για να αποκρύψει ποιος βρίσκεται πίσω από όλο αυτό», ανέφερε η ερευνητική ομάδα Facebook σε σχετική δημοσίευσή της.

Η ομάδα των χάκερ, όπως ανέφερε το Facebook, έκανε πλασματικά προφίλ σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για να φαίνεται πιο αξιόπιστη. Τα μέλη της συχνά εμφανίζονταν ως υπεύθυνοι πρόσληψης ή ως εργαζόμενοι σε αεροδιαστημικές και εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας.

Το LinkedIn που ανήκει στη Microsoft δήλωσε ότι είχε καταργήσει ορισμένους λογαριασμούς, και το Twitter , με τη σειρά του, ότι «ερευνά» τις πληροφορίες που αναφέρονται στην έκθεση του Facebook.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits

Έρευνα BrokerChooser: Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης
Τεχνολογία |

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας

Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες