Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό τη Δευτέρα,  με τον μη εμβολιασμένο πληθυσμό να θεωρείται  υπεύθυνος για την αύξηση των κρουσμάτων, αύξηση που αναζωπύρωσε τους φόβους των επενδυτών και οδήγησε σε απώλειες το αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Οι περιπτώσεις COVID-19 στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η άνοδος αφορά σχεδόν εξ ολοκλήρου άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί την ώρα που η εξαιρετικά μολυσματική μετάλλαξη Δέλτα γίνεται το κυρίαρχο στέλεχος του κορωνοϊού στη χώρα. Σχεδόν όλοι οι θάνατοι και οι νοσηλείες σε εθνικό επίπεδο αφορούν μη εμβολιασμένα ατόμα, λένε αξιωματούχοι.

Σε ομιλία του για την οικονομία των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν τόνισε ότι η ανάκαμψη εξαρτάται από τον έλεγχο της πανδημίας. Είπε ότι τέσσερις πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού αντιπροσώπευαν το 40% όλων των περιπτώσεων την περασμένη εβδομάδα. «Λοιπόν, παρακαλώ, εμβολιάστε», είπε ο Μπάιντεν. «Εμβολιαστείτε τώρα.»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χορηγήσει 337.740.358 δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 στη χώρα έως το πρωί της Κυριακής, ανακοίνωσαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ο βασικός ομοσπονδιακός φορέας προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι αριθμοί αυτοί καταγράφουν αύξηση σε σχέση με τις 337.239.448 δόσεις που τα CDC ανακοίνωσαν ότι είχαν χορηγήσει μέχρι το Σάββατο.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 186.038.501 άνθρωποι είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων, ενώ 161.232.483 άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί πλήρως έως σήμερα το πρωί, Κυριακή.

Ο απολογισμός των CDC περιλαμβάνει τα εμβόλια δύο δόσεων της Moderna και των Pfizer/BioNTech, καθώς και το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».