Η Zoom Video Communications ανακοίνωσε συμφωνία 14,7 δισ. Δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας τηλεφωνικών κέντρων βασισμένων σε cloud, Five9 Inc, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερή της εξαγορά, την ώρα που ενισχύεται ο ανταγωνισμός στον τομέα παροχής τηλεδιασκέψεων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία γίνει η αγαπημένη εταιρεία των επενδυτών αυτό το έτος λόγω της πανδημίας, καθώς επιχειρήσεις και σχολεία υιοθέτησαν τις υπηρεσίες αυτές, με σκοπό να διεξάγονται μαθήματα, συναντήσεις γραφείων και για κοινωνικοποίηση.

Η αμερικανική εταιρεία στρέφει τώρα το ενδιαφέρον της στο Zoom Phone, το εδώ και δύο έτη προϊόν της κλήσεων μέσω cloud, και στο Zoom Rooms, το οποίο αποτελεί προϊόν φιλοξενίας τηλεδιασκέψεων, καθώς οι Facebook και Google έχει εισλθει για τα καλά στον ανταγωνισμό.

Η εξαγορά αναμένεται να βοηθήσει ώστε να ενισχυθεί η παρουσία της Zoom με εταιρικούς πελάτες και να της επιτρέψει να επιταχύνει τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή ευκαιρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το δεύτερο μεγαλύτερο τεχνολογικό ντιλ φέτος, μετά την εξαγορά της Nuance Communications από τη Μicrosoft, αξίας 16 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το FactSet.

Μεταξύ των πελατών της Five9, περιλαμβάνονται οι Under Armour, Lulemon Athletica, Olympus Corp.

Η Five9 θα γίνει μια λειτουργική μονάδα της Zoom, και ο διευθύνων σύμβουλος της, Rowan Trollope, θα γίνει πρόεδρος της εταιρείας, παρααμένοντας επικεφαλής μετά τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο α΄ μισό του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία