Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τρίτη οι σημαντικότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες  στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τη χθεσινή πτωτική συνεδρίαση. Οι επενδυτές επέστρεψαν στο χρηματιστηριακό ταμπλό, την ίδια ώρα που  οι αποδόσεις ασφαλών καταφυγίων, όπως είναι τα ομόλογα, άρχισαν να τσιμπάνε προς τα πάνω, σημάδι πως λειάνθηκε λίγο η ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και κατ΄επέκταση της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάκαμψης. Έτσι η απόδοση του 10ετούςς αμερικανικού ομολόγου ξεπέρασε το 1,20%.

Ο δείκτης Dow Jones  σημείωσε άνοδο 550 μονάδες, ή 1,6%, και έκλεισε στις 34.512 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη της τάξης του 1,52%, έκλεισε στις 4.323,06 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,57% και έκλεισε στις 14.498,88 μονάδες. Ο δείκτης Russell 2000 σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάκαμψη με κέρδος 3,5%.

Πολλές από τις μετοχές που σημείωσαν σημαντική πτώση τη Δευτέρα,  καθώς τον τόνο στη συνεδρίαση έδωσε ο φόβος της εξάπλωσης της πανδημίας, ανέκτησαν το χαμένο χρηματιστηριακό έδαφος σήμερα, Τρίτη. Οι αεροπορικές εταιρείες και οι εταιρείες κρουαζιέρας οδήγησαν την άνοδο. Οι American Airlines και Delta Air Lines, οι οποίες έχασαν 4% χθές , σήμερα κατέγραψαν κέρδη της ταξης του 8% και  του 5%, αντίστοιχα. Η Royal Caribbean σημείωσε άνοδο  8%, ενώ χθες έκλεισε με απώλειες  4% . Οι τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν επίσης, καθώς ευνοούνται από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων. Η JPMorgan και η Bank of America  έκλεισαν με άνοδο που ξεπέρασε το 2%. Οι περιφερειακές τράπεζες ηγήθηκαν των αποδόσεων του χρηματοοικονομικού τομέα, με τις Zions Bancorp και Regions Financial να κερδίζουν 5% και 4%  αντίστοιχα. Οι περιφερειακές τράπεζες τείνουν να ακολουθούν την απόδοση του δεκαετούς αμερικάνικου ομολόγου. Οι κλάδοι της ενέργειας και της βιομηχανίας, που στη χθεσινή συνεδρίαση κατέγραψαν σημαντικές απώλειες , ανέκαμψαν δυναμικά. Η Exxon Mobil έκλεισε με κέρδη που ξεπέρασαν το 1%, η General Electric σημείωσε άνοδο 5% και η Honeywell  3%. Η μετοχή της Apple σημείωσε σταθερή άνοδο καθ ‘όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, πλησιάζοντας άνοδο 3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street