
Αύξηση 37% εμφάνισε ο τζίρος στη βιομηχανία κατά τον Μάιο του 2021, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Μαΐου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2020, παρουσίασε αύξηση 37,0% έναντι μείωσης 30,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019 .
Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Μαΐου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2021, παρουσίασε μείωση 1,9%.
Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2020 – Μαΐου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2019 – Μαΐου 2020, παρουσίασε αύξηση 0,1%, έναντι μείωσης 8,0% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Σύγκριση με Μάιο του 2020
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 37,0% τον μήνα Μάιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2020, προήλθε:
1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας :
– Αύξηση κατά 37,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, παραγωγής βασικών μετάλλων, κατασκευής μεταλλικών προϊόντων.
– Αύξηση κατά 10,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, λοιπών ορυχείων και λατομείων.
2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
– Αύξηση κατά 61,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς .
– Αύξηση κατά 23,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.


Latest News

Η ανάγκη για επαναβιομηχάνιση της Ελλάδας - Τι λένε κορυφαίοι Έλληνες επιχειρηματίες
Μονόδρομο αποτελεί η επαναβιομηχανοποίηση της χώρας και η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας

Πτώση 0,3% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Φεβρουάριο
Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2024 – Φεβρουαρίου 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2023 – Φεβρουαρίου 2024, παρουσίασε αύξηση 1,8%

ΙΟΒΕ: Επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης - Βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών
Οι προσδοκίες στη Βιομηχανία βελτιώθηκαν σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ενώ και σε ετήσια βάση διαμορφώνονται υψηλότερα, σύμφωνα με το δελτίο του ΙΟΒΕ

Τζαννετάκης (Motor Oil): Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2025 – Δεν μας επηρεάζουν οι δασμοί
Ο Πέτρος Τζαννετάκης αναπληρωτής CEO της Motor Oil στη διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων του 2024 στις αναλυτές χαρακτήρισε «παράλογο» το πλαφόν στα καύσιμα