Έσοδα που όχι μόνο άφησαν πίσω τους την πανδημία, αλλά ουσιαστικά ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019, ανακοίνωσε σήμερα η Coca-Cola, καθώς το άνοιγμα της αγοράς και δη, της εστίασης έφερε νέο άλμα στις πωλήσεις δευτέρου τριμήνου.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού του κλάδου των αναψυκτικών ανήλθαν σε 10,13 δισ. δολάρια σημειώνοντας αύξηση κατά 42%. έναντι των 9,32 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές. Αντιστοίχως, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,64 δισ. δολάρια ή αλλιώς στα 68 σεντς ανά μετοχή, πολύ πάνω από τα 56 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Σημειωτέον πως ακριβώς ένα χρόνο πριν, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020 κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση στα έσοδα της εδώ και τριάντα χρόνια, καθώς οι πωλήσεις είχαν καταγράψει… βουτιά κατά 28%. Όμως, με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων οι πωλήσεις της σε όλους τους τομείς άρχισαν να ανακάμπτουν δυναμικά παγκοσμίως. Αν και παραδέχτηκε πως τα προβλήματα που συνεχίζει να παρουσιάζει η αγορά της Ινδίας, την προβληματίζουν.

Πάντως, με βάση τα δεδομένα αυτά η εταιρεία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρονιάς. Έτσι, λοιπόν, υποστήριξε πως αναμένει τα ετήσια έσοδα να αυξηθούν κατά  12%-14% σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για αύξηση που έκανε λόγο για μονοψήφιο ποσοστό αύξησης. Αντιστοίχως τα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να αυξηθούν 13%-15% σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για αύξηση με μονοψήφιο ποσοστό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
American Express: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Τζ. Ρόμπινσον
Διεθνή |

Πέθανε ο Τζ. Ρόμπινσον: Ο άνθρωπος που έκανε «σούπερ μάρκετ» την American Express

Η ιστορία του ανθρώπου που μεταμόρφωσε την πιστωτική κάρτα σε ένα σούπερ μάρκετ χρηματοοικονομικών υπηρεσιών - Εγκατέλειψε την εταιρεία το 1993 μετά από σύγκρουση με διευθυντικά στελέχη