Για ιστορική καταστροφή γίνεται λόγος σε σημερινή ανακοίνωση των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) μετά την πρώτη καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν oι πλημμύρες στη δυτική Γερμανία.

Συγκεκριμένα, μεγάλες είναι οι ζημιές σε γραμμές μήκους 600 χιλιομέτρων, 50 γέφυρες, 180 διαβάσεις, σχεδόν 40 συστήματα σηματοδότησης και πάνω από 1.000 εναέριες γραμμές επαφής και σηματοδότες. Το κόστος υπολογίζεται σε περίπου 1,3 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία δημοσίευσε έναν πρώτο απολογισμό σήμερα, Παρασκευή, και κάνει λόγο για μια «γιγαντιαία προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών».

Πολλοί σιδηροδρομικοί σταθμοί επλήγησαν, επίσης, από την καταιγίδα, ανέφεραν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB), συμπεριλαμβανομένων των ανελκυστήρων και των συστημάτων φωτισμού.

«Η υποδομή μας δεν αντιμετώπισε ποτέ καταστροφή τέτοιας κλίμακας», δήλωσε ο Φόλκερ Χέντσελ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής DB Netz AG των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση εγκαταστάσεων και συντήρησης. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ο όγκος του νερού προκάλεσε ζημίες ύψους περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ήταν ήδη γνωστό ότι οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι θα πρέπει να κατασκευάσουν πλήρως ή να ανακαινίσουν επτά γραμμές στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες. Σύμφωνα με τους DB, καταστράφηκαν συνολικά σιδηροδρομικές γραμμές μήκους 600 χιλιομέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πάουελ – Σφυγμομετρήσεις και προγνωστικά για την παραμονή του στο τιμόνι της Fed
Διεθνή |

Θα μείνει ο Πάουελ στο τιμόνι της Fed; Τι δείχνουν οι σφυγμομετρήσεις

Το 90% των οικονομολόγων θεωρεί βέβαιη την ανανέωση της θητείας του από τον Τζο Μπάιντεν προεξοφλώντας και μίνι ράλι στο χρηματιστήριο, ωστόσο προοδευτικοί και ακτιβιστές θέλουν νέο τιμονιέρη στη Fed

Huawei – Εξωδικαστικός συμβιβασμός με τους Αμερικανούς για την απελευθέρωση της CFO
Διεθνή |

Huawei – Εξωδικαστικός συμβιβασμός με τους Αμερικανούς για την απελευθέρωση της CFO

Η Μενγκ Γουανζού, CFO της εταιρείας και κόρη του ιδρυτή της, είχε συλληφθεί στο Καναδά με βάση αμερικανικό ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της απάτης για δοσοληψίες του κινεζικού κολοσσού με το Ιράν σε παραβίαση του εμπάργκο