Κάθετη αύξηση κατά 34% παρουσίασαν οι πωλήσεις της Giorgio Armani κατά το πρώτο μισό του 2021, καθώς οι αγορές της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών ανέκαμψαν δίδοντας ώθηση και στις πωλήσεις του γνωστού ιταλικού οίκου. Πάντως, η εταιρεία δεν αναμένεται να φτάσει τα προ της πανδημίας επίπεδα πριν την επόμενη χρονιά.

Το τελευταίο επιβεβαίωσε και σε σημερινό σημείωμα του ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Τζουζέπε Μαρσότσι, υποστηρίζοντας πως «ο στόχος είναι να φτάσουμε στα προ της πανδημίας επίπεδα μέχρι το 2022 επιστρέφοντας και πάλι σε έσοδα άνω των 2 δισ. ευρώ».

Σημειωτέον πως πέρυσι οι πωλήσεις της Armani υποχώρησαν κατά 25%, στα 1,6 δισ. ευρώ με τις μεγαλύτερες απώλειες να αφορούν το πρώτο μισό του έτους. Επίσης, μπορεί να κατάφερε να καταγράψει συνολικά κέρδη ύψους έστω 90 εκατ. ευρώ, όμως ταυτόχρονα είχε υψηλή λειτουργική ζημιά ύψους 29 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, ο ιταλικός οίκος δεν ήταν ο μοναδικός που επλήγη σημαντικά από την κρίση, καθώς διεθνή στοιχεία δείχνουν πως τα είδη πολυτελείας ήταν από τους μεγαλύτερους χαμένους της κρίσης, παρά και την αυξημένη χρήση διαδικτυακών πωλήσεων.

Έκτοτε, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά, ειδικά κατά το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς, διασφαλίζοντας στην εταιρεία τις απαραίτητες χρηματοοικονομικές πηγές για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και ανάπτυξη της, όπως εξήγησε και ο κ. Μαρσότσι.

Το ζήτημα της μακροπρόθεσμης σταθερότητας του ιταλικού οίκου, πάντως, δεν έχει να κάνει μόνο με τις συνέπειες της πανδημίας. Η αγορά παραμένει ανήσυχη για την επόμενη ημέρα στην Armani αφότου ο 87χρονος Τζόρτζιο Αρμάνι υποστήριξε πρόσφατα πως μελετά την προοπτική πώλησης ή συγχώνευσης της εταιρείας.

Πραγματικά, πηγές του πρακτορείου Reuters, υποστήριξαν πως ο Τζον Έλκαν, απόγονος της δυναστείας των Ανιέλι έχει προσεγγίσει τον Αρμάνι για μια πιθανή συμφωνία εξαγοράς/συγχώνευσης με στόχο τη δημιουργία ενός νέου ομίλου πολυτελών ειδών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή