Άτυπη συνεδρίαση του Ecofin, μέσω τηλεδιάσκεψης, περιλαμβάνει η αυριανή ατζέντα, με βασικό θέμα συζήτησης το Ταμείο Ανάκαμψης. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη συνεδρίαση, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης και αναμένεται να δώσουν την τελική έγκριση για τέσσερα ακόμη Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα οποία αποτελούν τη δεύτερη δέσμη Σχεδίων που υποβλήθηκαν από κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη σύνοδο του Ecofin, στις 13 Ιουνίου, δόθηκε το «πράσινο φως» για τα πρώτα 12 Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν και το σχέδιο της χώρας μας, «Ελλάδα 2.0», το οποίο είχε αποσπάσει και ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την ολοκληρωμένη εικόνα που παρουσίαζε.

Έτσι, μετά και την αυριανή συνεδρίαση, ο συνολικός αριθμός των εγκεκριμένων Εθνικών Σχεδίων αναμένεται να φθάσει τα 16.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάσουν, επίσης, τη δέσμη νέων μέτρων που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τρομοκρατικά κονδύλια κλπ.

Με τα μέτρα αυτά, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στόχο να ενισχύσει το υφιστάμενο πλαίσιο και να βελτιώσει τον εντοπισμό παράνομων συναλλαγών και δραστηριοτήτων, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες προκλήσεις που δημιουργούν οι τεχνολογικές εξελίξεις.

Στο τελευταίο εντάσσεται και η κάθετη ενίσχυση της δημοτικότητας της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, με τις συναλλαγές σε crypto να είναι ανάμεσα στους τομείς που στοχοποιεί ο δρομολογούμενος εκσυγχρονισμός των κανόνων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης