Η Facebook κατέληξε σε συμφωνία με την Amazon για τη «μεταβίβαση» ομάδας ειδικών σε θέματα διασύνδεσης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στο Project Kuiper της Amazon. Οι δύο πλευρές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

«Πιστεύουμε ότι η δορυφορική τεχνολογία θα ενεργοποιήσει την επόμενη γενιά ευρυζωνικής υποδομής, και σαν μέρος των προσπαθειών μας για διασύνδεση, έχουμε δημιουργήσει μία απίστευτη ομάδα που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και τη δοκιμή νέων τρόπων να εξελίξουμε τη δορυφορική συνδεσιμότητα χρησιμοποιώντας οπτικές επικοινωνίες και συστήματα ραδιοσυχνοτήτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Facebook.

«Η Facebook παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να ενεργοποιεί καλύτερη, ευρύτερη παγκόσμια συνδεσιμότητα μέσω της ανάπτυξης νέων προγραμμάτων, τεχνολογιών και επιχειρηματικών μοντέλων, και είμαστε ενθουσιασμένοι βλέποντας αυτή την ομάδα να πηγαίνει το έργο της στο επόμενο επίπεδο και να δημιουργεί ουσιαστικό αντίκτυπο στον συγκεκριμένο τομέα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η προσθήκη προσωπικού στο Project Kuiper αναμένεται να βοηθήσει την Amazon να επιταχύνει και να ολοκληρώσει να σχέδιά της να εγκαθιδρύσει ένα σύμπλεγμα 3.236 δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά πάνω από την επιφάνεια της Γης, ώστε να παρέχει βελτιωμένη διασύνδεση σε περιοχές με έως σήμερα κακές συνδέσεις Internet.

Το σχέδιο έχει ξεκινήσει από το 2019 αλλά το μόνο το οποίο έχει επιδείξει έως σήμερα η εταιρεία είναι η εξασφάλιση σχετικής άδειας έγκρισης από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Communications Commission), τον περασμένο Ιούλιο. Στις προθέσεις της Amazon είναι η επένδυση στο Project Kuiper το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς η Amazon είχε ανακοινώσει το σχέδιο των τερματικών που θα είχαν στα σπίτια τους οι τελικοί χρήστες, με την ίδια την εταιρεία να τα χαρακτηρίζει «μικρότερα και ελαφρύτερα από τα παλαιά σχέδια κεραιών».

Τον περασμένο Μάιο η Google είχε ανακοινώσει την υπογραφή συμφωνίας με την SpaceX για χρήση της υπό ανάπτυξη υπηρεσίας παροχής δορυφορικού internet, Starlink, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες cloud της εταιρείας. Προφανώς, κάτι ανάλογο θα γίνει και με την Amazon Web Services (AWS): η ολοκλήρωση του Project Kuiper θα φέρει άλλη μια πλατφόρμα για τις cloud υπηρεσίας της Amazon.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI