Το δορυφορικό internet της Starlink ενδέχεται να αποκτήσει τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε κάθε γωνιά του πλανήτη έως το τέλος του έτους. Η SpaceX έχει ήδη αναπτύξει περίπου 1.800 δορυφόρους, αριθμός πολύ μικρότερος από τον αριθμό των 12.000 που έχει εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, αλλά ικανός για να πετύχει παγκόσμια κάλυψη.

Σύμφωνα με το Reuters, η πρόεδρος της SpaceX, Γκουίννε Σότγουελ, έχει αποκαλύψει κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ότι η υπηρεσία θα είναι σε θέση να προσφέρει παγκόσμια κάλυψη από τη στιγμή που ένας αριθμός 1.800 δορυφόρων λάβουν τις κατάλληλες θέσεις σε τροχιά. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό αναμένεται να συμβεί το συντομότερο μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Φυσικά, αυτό δεν μεταφράζεται σε άμεση ικανότητα παγκόσμιας διάθεσης των υπηρεσιών της Starlink. Όπως εξήγησε η Σότγουελ, η SpaceX θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για να προσφέρει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στην κάθε χώρα. Προς το παρόν η Starlink προσφέρει την beta (δοκιμαστική) έκδοση της υπηρεσίας σε ορισμένες χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Καναδά.

Σημειώνεται ότι το CNBC είχε αποκαλύψει ότι η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε δημιουργία θυγατρικών σε μια σειρά από χώρες. Αυτές είναι οι: Αυστρία, Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Χιλή, Κολομβία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Νότια Αφρική και Ισπανία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η SpaceX στην αμερικανική FCC (Federal Communications Commission) τον περασμένο Φεβρουάριο, η υπηρεσία δορυφορικού internet Starlink έχει ήδη 10.000 χρήστες, στο πλαίσιο της δοκιμαστικής της λειτουργίας. Έκτοτε, το δοκιμαστικό πρόγραμμα «άνοιξε» σε περισσότερους ανθρώπους ενώ δόθηκε η δυνατότητα «προ-κράτησης» με της προκαταβολή 99 δολαρίων και την υπόσχεση ότι θα υπάρξει κάλυψη εντός του έτους ή το αργότερο εντός του επόμενου. Τον Μάιο η SpaceX αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί 500.000 παραγγελίες για την υπηρεσία Starlink.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί