Πάνω από μισό εκατομμύριο προπαραγγελίες έχει δεχθεί έως τώρα η υπηρεσία δορυφορικού ίντερνετ Starlink, σύμφωνα με δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της εταιρείας, Ίλον Μασκ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Μασκ στο Twitter, τεχνικοί περιορισμοί στην εξυπηρέτηση ενός τέτοιου αριθμού συνδρομητών δεν υπάρχουν. «Ο μόνος περιορισμός είναι η υψηλή πυκνότητα των χρηστών σε αστικές περιοχές» έγραψε ο Μασκ, απαντώντας σε ανάρτηση δημοσιογράφου του CNBC που επισήμαινε ότι η SpaceΧ ίσως χρειαστεί να επιστρέψει την προκαταβολή των 99 δολαρίων στους πελάτες που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει.

«Μεγαλύτερη θα είναι η πρόκληση όταν θα φτάσουμε τους εκατομμύρια χρήστες» είπε.

Η SpaceX πάντως φαίνεται πως δεν θα προλάβει να λανσάρει την υπηρεσία φέτος όπως προγραμμάτιζε, σχολιάζει το Reuters. Το Starlink είναι ωστόσο διαθέσιμο σε πιλοτική βάση σε Βόρεια Αμερική, Ωκεανία και Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Το δίκτυο δορυφόρων του προγράμματος Starlink περιλαμβάνει μέχρι στιγμής περίπου 1.300 μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά, οι οποίοι προσφέρουν ταχύτητα πρόσβασης γύρω στα 100 Mbps. Στην τελική του μορφή θα αποτελείται από τουλάχιστον 30.000 δορυφόρους, με την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επικοινωνιών (FCC) να εγκρίνει την εκτόξευση των δορυφόρων σε τμήματα.

Αντίστοιχα συστήματα δορυφορικής πρόσβασης αναπτύσσει επίσης η Amazon, η οποία έχει λάβει άδεια για 3.236 δορυφόρους, χωρίς όμως να έχει εκτοξεύσει κανέναν μέχρι σήμερα, καθώς και η OneWeb, η οποία έχει θέσει ως τώρα σε τροχιά 182 δορυφόρους από τους σχεδιαζόμενους 648.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI