
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επεκτείνουν στους γιατρούς το δεκαετές πρόγραμμα «Golden Visa» (σ.σ.: Χρυσή Βίζα).
Έτσι, οι γιατροί που έχουν άδεια από τις αρμόδιες αρχές υγείας των ΗΑΕ μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη Χρυσή Βίζα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, το οποίο επικαλείται το Bloomberg.
Επτά γραφεία, συνδεδεμένα με την Ομοσπονδιακή Αρχή Ταυτότητας και Ιθαγένειας (ICA), θα δημιουργηθούν σε ολόκληρη τη χώρα για την εξυπηρέτηση των γιατρών που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση με φυσική παρουσία και όχι ηλεκτρονικά.
Η μακροχρόνια βίζα δίνει τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς να εργάζονται, να ζουν και να σπουδάζουν χωρίς να χρειάζεται εγγυητής από τα Εμιράτα.
Οι αλλοδαποί κάτοικοι αποτελούν σχεδόν το 90% του πληθυσμού των ΗΑΕ, αλλά πολλοί αποχώρησαν καθώς η πανδημία μείωσε την απασχόληση.
Η κυβέρνηση των ΗΑΕ ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη της διαδικασίας για τη χορήγηση Χρυσής Βίζας για προγραμματιστές ηλεκτρονικών συστημάτων μέσω του σχετικού εθνικού προγράμματος, που ξεκίνησε ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, για τη χορήγηση 100.000 σχετικών αδειών.
Τα ΗΑΕ εφαρμόζουν την άδεια μακροχρόνιας διαμονής με δυνατότητα ανανέωσης υπό συγκεκριμένες συνθήκες για πέντε ή δέκα χρόνια για ορισμένες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων επενδυτών, επιχειρηματιών και «ταλέντων» με εξειδίκευση σε συγκεκριμένους κλάδους.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια