Αυξημένα έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το πρώτο εξάμηνο και εκτιμήσεις για ακόμα καλύτερες πωλήσεις το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου ανακοίνωσε ο ιταλικός όμιλος πολυτελών ειδών Prada

Ο όμιλος, με έδρα το Μιλάνο και εισηγμένος στο χρηματιστήριο στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε ότι τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 66% στα 1,5 δισ. ευρώ (1,78 δισ. δολάρια) σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2020, λίγο πιο κάτω από τα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου του 2019, αλλά πάνω από το 1,43 δισ. ευρώ που υπολόγιζαν τις πωλήσεις οι αναλυτές σύμφωνα με τη Refinitiv.

«Η δυναμική των πωλήσεων θα παραμείνει ισχυρή στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Πατρίτσιο Μπερτέλι.

Όπως και ο υπόλοιπος τομέας των πολυτελών ειδών ο όμιλος άρχισε να διακρίνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης το περασμένο καλοκαίρι, αφού η καθοριστική κινεζική αγορά ήρε τα περιοριστικά μέτρα.

Ο κλάδος βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανάκαμψης, καθώς οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει σε όλο τον κόσμο, με τα οικονομικά αποτελέσματα για αρκετούς βασικούς παίκτες πολύ πάνω από τα επίπεδα εσόδων τους για το 2019.

Οι πωλήσεις από το δίκτυο καταστημάτων της Prada ανήλθαν σε 1,281 δισ. ευρώ, 8% πάνω από το πρώτο εξάμηνο του 2019, ακόμη και έχοντας κλείσει το 1/6 των καταστημάτων της εν μέσω πανδημίας και με την εταιρεία να κάνει λόγο για «ισχυρή επιτάχυνση» το δεύτερο τρίμηνο.

Τόσο η Ασία όσο και η Αμερική ξεπέρασαν τις προ πανδημίας πωλήσεις, ενώ στην Ευρώπη -όπου τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα- οι πωλήσεις παρέμειναν ακόμη 29% χαμηλότερα από ό, τι το πρώτο εξάμηνο του 2019 .

Το ηλεκτρονικό εμπόριο υπερδιπλασιάστηκε σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν και αποτελεί πλέον το 7% του συνόλου του τζίρου της λιανικής.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Huawei – Εξωδικαστικός συμβιβασμός με τους Αμερικανούς για την απελευθέρωση της CFO
Διεθνή |

Huawei – Εξωδικαστικός συμβιβασμός με τους Αμερικανούς για την απελευθέρωση της CFO

Η Μενγκ Γουανζού, CFO της εταιρείας και κόρη του ιδρυτή της, είχε συλληφθεί στο Καναδά με βάση αμερικανικό ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της απάτης για δοσοληψίες του κινεζικού κολοσσού με το Ιράν σε παραβίαση του εμπάργκο