Επίθεση χάκερς δέχτηκε το πληροφοριακό σύστημα του εμβολιαστικού προγράμματος της ιταλικής περιφέρειας Λάτσιο, στην οποία ανήκει και η Ρώμη, όπως επιβεβαίωσαν οι τοπικές αρχές με ανάρτηση τους.

«Μια πανίσχυρη επίθεση χάκερς βρίσκεται σε εξέλιξη στο σύστημα δεδομένων της περιφέρειας» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, που εξηγούσε ότι… κατέβασε ρολά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθώς όλο το δίκτυο παρέλυσε, ενώ «κατέβηκε» ακόμη και το portal του συστήματος Υγείας.

«Πρόκειται για μια πολύ ισχυρή κυβερνοεπίθεση, πολύ σοβαρή… όλα έχουν “πέσει”» τόνισε από την μεριά του ο διοικητής του συστήματος Υγείας της περιφέρειας, Αλέσιο Ντ’Αμάτο. Μάλιστα, δεν είναι ακόμη βέβαιο πότε θα επανέλθει το σύστημα, ούτε τι θα γίνει με τα ραντεβού των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, το θέμα έχουν αναλάβει ήδη οι κεντρικές διωκτικές αρχές και οι αρμόδιες υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας αναζητώντας τα ίχνη της επίθεσης.

Θυμίζουμε πως η απόφαση της κυβέρνησης να εισάγει το λεγόμενο Πράσινο Πιστοποιητικό, ήτοι την απόδειξη εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού τεστ κορωνοϊού και να το καταστήσει υποχρεωτικό για την είσοδο του κοινού σε δημόσιους χώρους, στην εστίαση κλπ, έχει διχάσει τη χώρα. Μάλιστα, εν όψει της εφαρμογής του μέτρου από τις 6 Αυγούστου είχαν οργανωθεί κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες όμως δεν πτόησαν τις αρχές που ανησυχούν για την αύξηση των κρουσμάτων λόγω της πιο επικίνδυνης και μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.