Μειώνουν τις ημέρες που είχαν προγραμματίσει να κάνουν διακοπές οι Ιταλοί τουρίστες καθώς τους τρομάζει η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, ενώ την ίδια ώρα οι ξένοι τουρίστες στην Ιταλία συνεχίζουν να είναι πολύ λιγότεροι από το 2019, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν σήμερα η ιταλική εμπορική ένωση Confcommercio και η δημοσκοπική εταιρία Swg.

Από τους 17 εκατομμύρια Ιταλούς που ετοιμάζονται να πάνε διακοπές, ένας στους τρεις (ποσοστό 34%) δηλώνει ότι ακύρωσε κράτηση που είχε κάνει τους περασμένους μήνες, ενώ το 30% είναι έτοιμο να ακυρώσει και πάλι τις διακοπές του, σε περίπτωση που από τους επιδημιολογικούς δείκτες προκύψει ότι η κατάσταση χειροτερεύει.

Παράλληλα, οι Ιταλοί που φέτος θα πάνε διακοπές, είναι 8 εκατομμύρια λιγότεροι από το 2019, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σε ό,τι αφορά την διάρκεια των διακοπών κάθε οικογένειας, μόνον το 28% των ερωτηθέντων θα λείψει από τον μόνιμο τόπο κατοικίας του για πάνω από μια εβδομάδα, ενώ τον Σεπτέμβριο οι περισσότεροι Ιταλοί θα προτιμήσουν σύντομες «αποδράσεις», μιας ή δυο ημερών.

Την ίδια ώρα, οι διακοπές των Ιταλών στο εξωτερικό μειώνονται αισθητά, αφού 9 στους 10 επέλεξαν να μείνουν εντός εθνικών συνόρων.

Σε ότι αφορά το πράσινο πάσο εμβολιασμένων, το 79% του στατιστικού δείγματος, δηλώνει ότι συμφωνεί.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όμως, τονίζουν ότι ως προορισμοί συνεχίζουν να «αντέχουν» η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή