Υπερδιπλασιασμό των κερδών της στα 10,84 δισ. δολάρια κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 ανακοίνωσε η HSBC και μάλιστα πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών,  συμπληρώνοντας το θετικό σερί των ευρωπαϊκών τραπεζών και όχι μόνο που δείχνουν να έχουν αφήσει πίσω τους την κρίση.

Ειδικά για το δεύτερο τρίμηνο τα προ φόρων κέρδη της εκτοξεύτηκαν στα 5,1 δισ. δολάρια από 1,1 δισ., ήτοι πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις των 3,7 δισ. δολαρίων. Αν και τα συνολικά έσοδα για το εξάμηνο υποχώρησαν κατά 4,5% στα 25,55 δισ. δολάρια, σχεδόν στα αναμενόμενα επίπεδα.

«Είμασταν κερδοφόροι σε όλες τις περιοχές κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους και αναμένουμε τον ρυθμό ανάπτυξης να παραμένει ισχυρός κατά το δεύτερο μισό» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος Νοέλ Κουίν. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό η τράπεζα θα αρχίσει και πάλι να μοιράζει μέρισμα, το οποίο θα κινηθεί στο 40%-55% των αναμενόμενων κερδών ανά κοινή μετοχή για το 2021.

Πρόκειται για μια εικόνα διαμετρικά αντίθετη από το «μαύρο» 2020 όταν τα ετήσια κέρδη του τραπεζικού κολοσσού υποχώρησαν κατά 45%, λόγω της πανδημίας, των περιοριστικών μέτρων και της υποχώρησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Αναφορικά δε, με τη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών και το ύψος των επιτοκίων, ο κ. Κουίν υποστήριξε πως η HSBS εκτιμά πως τα αμερικανικά αλλά και τα βρετανικά επιτόκια θα αυξηθούν μέσα στο 2022 και το 2023, εξέλιξη που θα ευνοήσει τα κέρδη του ομίλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
American Express: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Τζ. Ρόμπινσον
Διεθνή |

Πέθανε ο Τζ. Ρόμπινσον: Ο άνθρωπος που έκανε «σούπερ μάρκετ» την American Express

Η ιστορία του ανθρώπου που μεταμόρφωσε την πιστωτική κάρτα σε ένα σούπερ μάρκετ χρηματοοικονομικών υπηρεσιών - Εγκατέλειψε την εταιρεία το 1993 μετά από σύγκρουση με διευθυντικά στελέχη