H Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι αυξάνει τους μισθούς στους νέο-προσληφθέντες αναλυτές υποκύπτοντας στην πίεση του ανταγωνισμού και υπό τον φόβο ότι μπορεί να χάσει τα νέα ταλέντα της. Η αμερικανική τράπεζα αυξάνει τον μισθό των πρωτοετών αναλυτών στα 110.000 δολάρια ετησίως, ποσό που θα αυξάνεται στα 125.000 δολάρια το δεύτερο έτος, ενώ όσοι βρίσκονται σε ψηλότερη βαθμίδα θα δουν τις απολαβές τους να φτάνουν τα 150.000 δολάρια ετησίως. Οι αυξήσεις αυτές σημαίνουν ότι η Goldman θα έχει έναν από τα καλύτερα πακέτα αρχικών μισθών στην αγορά. Τα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνουν ετήσια μπόνους.

Η Goldman Sachs γίνεται έτσι η τελευταία από τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες που αυξάνουν τους μισθούς στο χαμηλόβαθμο προσωπικό, απαντώντας στις διαμαρτυρίες σχετικά με την εξάντληση που νιώθουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι που έχουν βρεθεί σε μια περίοδο έντονων διεργασιών και συμφωνιών στη διάρκεια της πανδημίας.

Η Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Το θέμα των μισθών προκάλεσε έντονη εσωτερική συζήτηση στην επενδυτική τράπεζα. Ορισμένα ανώτατα στελέχη υποστήριξαν ότι η αύξηση των μισθών στο χαμηλόβαθμό προσωπικό, που είναι είναι σταθεροί και δεν μπορούν να μειωθούν εύκολα, θα αποτελούσε ένα «επικίνδυνο προηγούμενο» και ότι θα προσήλκυε «μισθοφόρους». Ωστόσο, τελικά, η τράπεζα υπέκυψε στην πίεση του ανταγωνισμού και στον φόβο ότι μπορεί να χάσει ταλέντα. Η Morgan Stanley πληροφόρησε τους νέους αναλυτές της την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα παίρνουν 100.000 δολάρια ετησίως, 105.000 τη δεύτερη χρονιά από 85.000 και 90.000 δολάρια που είναι σήμερα, αντίστοιχα. Αυξήσεις της τάξης των 15.000-25.000 δολαρίων ετησίως ανακοίνωσαν οι JPMorgan Chase, Barclays, Citigroup, Bank of America και άλλες, που τώρα πληρώνουν μισθό 100.000 δολαρίων στους νεοπροσληφθέντες. Η Credit Suisse και η Jefferies επίσης πρόσφεραν στα νεότερα στελέχη τους εφ’ άπαξ lifestyle μπόνουςκαι δωρεάν ποδήλατα άσκησης.

Το θέμα της υπερβολικής εργασίας ανάμεσα στους νεότερους εργαζόμενους έγινε ιδιαίτερα ευαίσθητο στην Goldman Sachs έπειτα από την καταγγελία ομάδας πρωτοετών σχετικά τον αντίκτυπο που έχει στην πνευματική υγεία τους το υπερβολικά μεγάλο ωράριο εργασίας που άγγιξε τις 95 ώρες την εβδομάδα. Η τράπεζα απάντησε ότι θα προσλάβει περισσότερο προσωπικό για να μοιραστεί το φορτίο και ότι θα διασφάλιζε κάποια σαββατοκύριακα ελεύθερα.

Οι αυξήσεις μισθών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ έρχιντται την ώρα που οι επενδυτικές τράπεζες κερδίζουν τεράστια ποσά από τον συμβουλευτικό ρόλο τους σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, δραστηριότητα που γνωρίζει τεράστια άνθηση μετά την πανδημία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή