Οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία κατέγραψαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο το μήνα Ιούνιο, περιόδο που χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα, ενισχύοντας την αισιοδοξία για την ανάκαμψη μέσω κατανάλωσης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν αύξηση της τάξης του 4,2% , όταν η πρόβλεψη του Reuters για το μήνα Ιούνιο ήταν μόλις 2%.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων ωφέλησε κατά κύριο λόγο τα πολυκαταστήματα και τους ειδικούς προμηθευτές , καθώς οι πωλήσεις τους σημείωσαν άνοδο της τάξης του 34%. Την ίδια ώρα οι διαδικτυακές αγορές σημείωσαν υποχώρηση, μια πρώιμη ένδειξη ότι οι καταναλωτές επιστρέφουν στις υπηρεσίες και απομακρύνονται από τις online αγορές.

Κατά τη διάρκεια του έτους, οι λιανικές πωλήσεις -δείκτης που συχνά υπόκειται σε αναθεωρήσεις- σημείωσαν αύξηση 6,2% σε πραγματικούς όρους, μετά από την  αναθεωρημένη πτώση της τάξης του 1,8% το Μάιο.

Η γερμανική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο αλλά με λιγότερη ένταση απ ότι αναμενόταν, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στην αλυσίδα εφοδιασμού. Σχεδόν δύο στις τρεις βιομηχανίες  αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να προμηθευτούν ενδιάμεσα αγαθά εγκαίρως και σε επαρκή ποσότητα καθώς και να διατηρήσουν ανέπαφες τις αλυσίδες εφοδιασμού, δήλωσε το ινστιτούτο Ifo τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή