H Eυρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και η Alpha Bank ανακοίνωσαν σήμερα τη χορήγηση δανείου 105 εκατομμυρίων ευρώ στην Cepal Hellas με σκοπό την υποστήριξη της ανάπτυξης της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Η Cepal Hellas ειδικεύεται στη διαχείριση δανείων και την είσπραξη πιστώσεων και είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους servicers κόκκινων δανείων στην Ελλάδα, ελεγχόμενη από την κεντρική τράπεζα. Με την επέκταση των δραστηριοτήτών της, η εταιρεία στοχεύει στη περαιτέρω μείωση του χαρτοφυλακίου ΜΕΔ στη χώρα.

Η ΕΤΑΑ θα καλύψει μέχρι 50 εκατομμύρια δολάρια του δανείου και η Alpha Bank το υπόλοιπο. Η χρηματοδότηση εμμέσως θα υποστηρίξει το Project Galaxy, τη μεγαλύτερη συναλλαγή τιτλοποίησης ΜΕΔ στην Ελλάδα και τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Η χρηματοδότηση γίνεται στο πλαίσιο του Resolution Framework της ΕΤΑΑ, που εγκαινιάσθηκε το 2017 με σκοπό να επιλύσει την πρόκληση των επίμονα υψηλών επιπέδων ΜΕΔ σε πολλές από τις οικονομίες στις οποίες επενδύει η Τράπεζα.

Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο στην μείωση των επιπέδων ΜΕΔ, ωστόσο τα χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων της χώρας παραμένουν η πιο σημαντική πρόκληση για τον τραπεζικό τομέα και θα συνεχίσει να αποτελεί συστημικό ρίσκο στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η μείωση των επιπέδων ΜΕΔ αποτελεί κρίσιμο βήμα στην εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών, μειώνοντας τις προβλέψεις κινδύνου και απελευθερώνοντας κεφάλαιο για νέα δάνεια, υποστηρίζοντας την ελληνική οικονομία.

Η ΕΤΑΑ έχει επενδύσει περισσότερα από 4,7 δις ευρώ στην Ελλάδα σε περίπου 80 projects και έχει υποστηρίξει τρείς συναλλαγές χαρτοφυλακίου ΜΕΔ με συνολική αξία 50,6 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.