Ο Επιστημονικός Δείκτης AD είναι η πρώτη και μοναδική μελέτη που δείχνει τους συνολικούς και τους τελευταίους κατά τα πέντε πιο πρόσφατα έτη συντελεστές παραγωγικότητας των επιστημόνων με βάση τις βαθμολογίες h – index και i10 index και παραπομπές στο Google Scholar.

Επιπλέον, ο δείκτης παρέχει την κατάταξη και την αξιολόγηση των επιστημόνων σε ακαδημαϊκά θέματα και κλάδους σε 11.500 πανεπιστήμια, 186 χώρες, περιοχές και τον κόσμο. Συνολικά, το AD Scientific Index παρέχει αποτελέσματα κατάταξης και ανάλυσης.

Σύμφωνα με το δείκτη h ο οποίος είναι ο πιο αποδεκτός, αυτός καθορίζεται με βάση τον αριθμό των άρθρων που αναφέρονται h φορές. Για να επιτευχθεί υψηλός δείκτης h, ένας ερευνητής πρέπει να έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων και να έχει λάβει μεγάλο αριθμό παραπομπών. Για παράδειγμα, μια τιμή h-index 15 υποδεικνύει ότι ο ακαδημαϊκός έχει λάβει τουλάχιστον 15 παραπομπές σε καθένα από τα 15 δημοσιευμένα άρθρα του.

Το AD Scientific Index, το οποίο έχει αναπτυχθεί μέσω ισχυρής πνευματικής υποδομής και μέγιστων προσπαθειών με στόχο να συμβάλει στις παγκόσμιες επιστημονικές προσπάθειες.

Στην Ελλάδα και τα γνωστικά αντικείμενα Business & Management / Decision Science and Operations Management, στις τρείς πρώτες θέσεις βρίσκονται δύο καθηγητές της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Κ. Ζοπουνίδης, Φ. Πασιούρας και ο καθηγητής του ΟΠΑ, Χρήστος Ταραντίλης.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης έχει τιμηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν από διάφορες επιστημονικές ενώσεις, είναι δύο φορές Ακαδημαϊκός, είναι Επίτιμος Διδάκτορας και Επίτιμος Καθηγητής από τέσσερα ελληνικά Πανεπιστήμια (ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ΕΛΜΕΠΑ) και έχει αποκτήσει πάνω από 35 βραβεία διεθνή και εθνικά. Είναι τέλος διακεκριμένος καθηγητής έρευνας στο Audencia Business School της Γαλλίας.

Δείτε εδώ την κατάταξη.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
Οι Επιδράσεις των Δημοσιονομικών Εξαγγελιών της ΔΕΘ στην Ελληνική Οικονομία
Academia |

Ανάλυση: To δημοσιονομικό αποτύπωμα των εξαγγελιών στη ΔΕΘ

Η προσομείωση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δείχνει αύξηση του ΑΕΠ αλλά και επιβάρυνση του κρατικού και του πρωτογενούς ισοζυγίου σύμφωνα ανάλυση του τμήματος Ερευνών του e-learning του ΕΚΠΑ για τον ΟΤ.

«Άριστα» στο ΟΠΑ για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης
Academia |

«Άριστα» στο ΟΠΑ για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης

Σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη των Πανεπιστημίων από τον διεθνή φορέα αξιολόγησης Quacquarelli Symonds, τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως

Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Τιμητική διάκριση στον Άλμπερτ Μπουρλά και στη Γιάννα Αγγελοπούλου–Δασκαλάκη
Academia |

Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Τιμητική διάκριση στον Άλμπερτ Μπουρλά και στη Γιάννα Αγγελοπούλου–Δασκαλάκη

Το Χρυσό μετάλλιο αριστείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση και απονέμεται σε προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, οι οποίες έχουν έντονο κοινωνικό, επιστημονικό και ακαδημαϊκό έργο

Ευστράτιος Στυλιανίδης στον ΟΤ- Κατοχυρώθηκε και διεθνώς η εφεύρεση εμπλουτισμού του νερού για καλλιέργειες
Academia |

Ευστράτιος Στυλιανίδης στον ΟΤ: Κατοχυρώθηκε και διεθνώς η εφεύρεση εμπλουτισμού του νερού για καλλιέργειες

Πρόκειται για μια συσκευή με την οποία ηλεκτρομαγνητίζεται το νερό, αλλάζοντας φυσικοχημικές ιδιότητες, οι οποίες έχουν μεγάλη επίδραση στις καλλιέργειες, εξήγησε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, μιλώντας στον ΟΤ στη ΔΕΘ

Πώς συνδέεται η κατοχή «εύκολων» πινακίδων κυκλοφορίας με «επιδεικτική διαφθορά»
Academia |

Πώς συνδέεται η κατοχή «εύκολων» πινακίδων κυκλοφορίας με «επιδεικτική διαφθορά»

Η ανάλυση του Αναπληρωτή Καθηγητή Παναγιώτη Λουρίδα και του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη υποδηλώνει την ύπαρξη παράνομης αγοράς για την αγορά πινακίδων κυκλοφορίας, με ευκολομνημόνευτους αριθμούς