Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στα αμερικανικά futures, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στα ανησυχητικά μηνύματα που εκπέμπονται από το μέτωπο της πανδημίας και τα θετικά μηνύματα που μεταδίδονται από τον επιχειρηματικό κλάδο και τις επιδόσεις του β’ τριμήνου.

Έτσι, μετά τη χθεσινή κερδοφόρα συνεδρίαση για τη Wall Street και δη, τον S&P 500, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 77 μονάδες, του τεχνολογικού Nasdaq κατά 6 μονάδες και του S&P 500 κατά 7 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ανεβαίνει στο 1,182%, όμως παραμένει σταθερά κάτω από το 1,2%, ήτοι στα χαμηλότερο επίπεδα από τα μέσα Ιουλίου, αντανακλώντας τη νευρικότητα για τις επιπτώσεις της Δέλτα στην οικονομία. Όσον αφορά το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να βρίσκεται στο 1,187.

Αγκάθι παραμένει και η αργή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας, όπως φάνηκε και από τα σημερινά στοιχεία για τις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση της ADP, ο ιδιωτικός τομέας προσέθεσε 330.000 θέσεις τον Ιούλιο, αριθμό που συνιστά σημαντική πτώση από τις 680.000 θέσεις τον Ιούνιο και βέβαια πολύ κάτω από τις 653.000 που περίμεναν οι αναλυτές.

Στην αγορά των commodities, το αργό υποχωρεί σήμερα κατά 1,46% στα 69,53 δολάρια το βαρέλι, κάτω δηλαδή από το ψυχολογικό όριο των 70 δολαρίων, ενώ σημειώνει αύξηση κατά 0,70% στα 1.826 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street