Πηγή ανησυχίας συνεχίζει να αποτελεί η αργή βελτίωση της αμερικανικής αγοράς εργασίας, όπως έδειξαν τα σημερινά απογοητευτικά στοιχεία από τον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση ADP, ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατέγραψε «βουτιά» τον Ιούλιο φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο από τον περασμένο Φεβρουάριο, αντανακλώντας πιθανότατα την αυξανόμενη ανησυχία για τις επιπτώσεις της αναζωπύρωσης της πανδημίας στην οικονομία.

Οι ιδιώτες εργοδότες προσέθεσαν 330.000 θέσεις εργασίας, που σηματοδοτεί σημαντική πτώση από τις 680.000 θέσεις τον Ιούνιο, αλλά και πολύ κάτω από τις 653.000 θέσεις που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Τα μεγαλύτερα κέρδη κατάγραψε και πάλι ο κλάδος της ψυχαγωγίας και φιλοξενίας με 139.000 θέσεις, διαμετρικά αντίθετα από τον κατασκευαστικό τομέα στον οποίο προστέθηκαν μόλις 1.000 θέσεις.

Σε επίπεδο μεγεθών επιχειρήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (με 50 έως 499 εργαζομένους) δημιούργησαν 132.000 νέες θέσεις εργασίας και οι μεγαλύτεροι όμιλοι πρόσθεσαν 106.000 θέσεις.

Κοινώς, μπορεί μεν η ανάρρωση της αγοράς εργασίας να συνεχίζεται σε σχέση με τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ της περσινής χρόνιάς, όπως εξακολουθεί να παρουσιάζει άνισο και ασταθή ρυθμό βελτίωσης. Ήταν, άλλωστε, κάτι που επεσήμανε και η Fed στην τελευταία συνεδρίαση της, όταν υποστήριξε πως απομένει αρκετός δρόμος ακόμη μέχρι την επίτευξη του στόχου της Τράπεζας για την απασχόληση.

Ο Κρίστοφερ Γουόλερ, που είναι μέλος του συμβουλίου, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στο CNBC σχολίασε πως θα ήταν πρόθυμος να ξεκινήσει να συζητά σταδιακή επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, εφόσον εκθέσεις απασχόλησης Αυγούστου και Σεπτεμβρίου είναι ισχυρές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ