Μικρή είναι η μείωση που σημείωσαν τα φέσια του δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων μειώθηκαν στα 497 εκατ. ευρώ έναντι 586 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε στα 1,798 δισ. ευρώ τον Ιούνιο έναντι 1,805 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Από το ποσό των 497 εκατ. ευρώ, τα 312 εκατ. ευρώ είναι εκκρεμείς Επιστροφές Φόρων άνω των 90 ημερών που δεν μπορούν να αποπληρωθούν λόγω εξωγενών παραγόντων (μη ανταπόκριση δικαιούχου ή μη προσκόμιση δικαιολογητικών).

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων αυξήθηκαν τον Ιούνιο στα 917 εκ ευρώ από 860 εκ ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων μειώθηκαν από τα 498 εκατ. ευρώ τον Μάιο στα 454 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες