Άδεια να λειτουργήσει την πρώτη ξένη χρηματιστηριακή εταιρεία στην Κίνα έλαβε σήμερα από τις αρμόδιες εγχώριες εποπτικές αρχές η αμερικανική JPMorgan. Πρόκειται για μια κίνηση που παραπέμπει σε ένα αργό, αλλά ενθαρρυντικό σημάδι ανοίγματος της αγοράς της κινεζικής αγοράς, όπως ζητούν εδώ και χρόνια οι Αμερικανοί και όχι μόνο από το Πεκίνο.

Την είδηση αποκάλυψε η ίδια η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η οποία σε ανακοίνωση της γνωστοποίησε πως η China Securities Regulatory Commission (CSRC), ήτοι η αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς της χώρας ενέκρινε τη δραστηριοποίηση της J.P. Morgan Securities (China). Πρόκειται για μια εξέλιξη που χαιρετίστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζέιμι Ντίμον, ο οποίος επεσήμανε πως η είσοδος στην Κίνα συνιστά «μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στον κόσμο».

Τον περασμένο Ιούνιο, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, η BlackRock είχε ανοίξει το δρόμο όταν έγινε η πρώτη αμερικανική που έλαβε έγκριση για να λειτουργήσει ένα πλήρως κινεζικό fund αμοιβαίων κεφαλαίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή