Η Walmart προσφέρει στους υπαλλήλους των αποθηκών της εβδομαδιαία μπόνους για να… καθυστερήσουν να φύγουν για τις διακοπές τους μέχρι τον Αύγουστο, καθώς η «σφιχτή» αγορά εργασίας και η έλλειψη εργατικών χεριών απειλεί να σταματήσει τις προετοιμασίες για την περίοδο των γιορτών που ξεκινούν από τώρα.

Τα μπόνους ποικίλλουν σε ύψος και σχετίζονται και με την θέση κάθε εργαζομένου. Ετσι σε μερικούς εργαζόμενους έχουν προσφερθεί 200 δολάρια και σε άλλους έως και 500 δολάρια, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Τα μπόνους θα εφαρμοστούν στις περισσότερες από τις 190 αποθήκες του κολοσσού του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την WSJ.

Εκπρόσωπος της Walmart δήλωσε ότι οι αποθήκες της εταιρείας «συνεχίζουν να έχουν μεγάλο όγκο προϊόντων καθώς ετοιμαζόμαστε για την περίοδο αιχμής».

Καθώς οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να προσλάβουν και να κρατήσουν εργαζόμενους τους τελευταίους μήνες, αρκετές έχουν αναγκαστεί να προσφέρει υψηλότερους μισθούς, μεγαλύτερη ευελιξία και μπόνους, μεταξύ άλλων κινήτρων. Η Walmart νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε ότι θα πληρώσει τα δίδακτρα των κολλεγίων των υπαλλήλων της και το κόστος των βιβλίων σε επιλεγμένα συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η Walmart, που είναι και ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, δήλωσε ότι θα επενδύσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για να πληρώσει τα πτυχία των εργαζομένων στα δικά της καταστήματα και αποθήκες αλλά και στης Sam’s Club (αλυσίδα αποθηκών λιανικής που ανήκουν στη Walmart) σε τομείς όπως επιχειρήσεις, αλυσίδα εφοδιασμού και κυβερνοασφάλεια.

Άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Costco Wholesale, Chipotle Mexican Grill και CVS Health, αύξησαν τον μέσο μισθό των εργαζομένων τους στα 15 δολάρια ή παραπάνω για να προσελκύσουν εργαζόμενους.

Οι Αμερικανοί εργοδότες πρόσθεσαν 943.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής, και η ανεργία μειώθηκε στο 5,4%, που αποτελεί χαμηλό στην εποχή της πανδημίας.

Επίσης η «μάχη» που δίνουν οι εργοδότες για την προσέλκυση εργαζομένων, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι μισθοί. Το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 4% τον Ιούλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή