Σήμερα Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην αμερικανική Γερουσία η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τις υποδομές αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων που είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν και στη συνέχεια θα αρχίσει αμέσως τη συζήτηση για ένα νομοσχέδιο 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ, ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι η συζήτηση για το διακομματικό νομοσχέδιο θα ολοκληρωθεί στις 11 το πρωί (τοπική ώρα).
Στη συνέχεια, η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει για την έναρξη της συζήτησης για το φιλόδοξο αυτό νομοσχέδιο.

Τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν νωρίτερα τη Δευτέρα έδειξαν ότι το σχέδιο αυτό θα θέσει τη βάση για τη νομοθεσία αργότερα φέτος που θα παρέχει μεταξύ άλλων φορολογικά κίνητρα ενώ θα ανοίγει το δρόμο προς την ιθαγένεια για εκατομμύρια μετανάστες εργαζόμενους.

Το σχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει επίσης νέα ομοσπονδιακή βοήθεια για κοινωνικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της κατ ‘οίκον υγειονομικής περίθαλψης για ηλικιωμένους.

Αυτό καθ’ αυτό το νομοσχέδιο, που είναι 2.702 σελίδες, βρίσκεται στην εσωτερική ατζέντα του Μπάιντεν και προβλέπει 550 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες δαπάνες για δρόμους, γέφυρες και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή