Η επαρχία Σαανσί που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Κίνας στοχεύει στην ίδρυση πιλοτικών ζωνών ταμιευτήρων άνθρακα, σε μία περιοχή με εμβαδόν μεγαλύτερο των 74.700 εκταρίων (1 εκτάριο: 10 στρέμματα), μέχρι το έτος 2030, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Μέχρι το 2025, η ίδια επαρχία, θα έχει οργανώσει 70 πιλοτικές ζώνες ταμιευτήρων άνθρακα, επί τη βάσει διαφορετικών εδαφικών σχηματισμών, συμπεριλαμβανομένων δασών, λιβαδιών, υγροτόπων, αλλά και καταφυγίων άγριας ζωής, σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που δημοσιοποίησε το γραφείο δασών της ίδιας επαρχίας.

Το πρόγραμμα αυτό, συμπεριλαμβάνει ένα σύστημα μέτρησης και παρακολούθησης της κατακάθισης του άνθρακα στα δάση, σε όλη την επαρχία, μαζί με τις προσπάθειες της κατασκευής ερευνητικών κέντρων, σταθμών, αλλά και περιοχών παρακολούθησης.

Μέχρι το έτος 2030, στην ίδια περιοχή θα έχουν οργανωθεί 42 ακόμη τέτοιες ζώνες, αυξάνοντας το συνολικό εμβαδόν στα 74.700 εκτάρια, η οποία εκτιμάται ότι θα απορροφήσει 7,63 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο.

Η ίδια επαρχία, υπερηφανεύεται ότι διαθέτει συνολικά 14,7 εκατομμύρια εκτάρια οικολογικής χρήσης, που αποτελούνται από δάση, λιβάδια και υγροτόπους, σύμφωνα με τον Ντανγκ Σουαγκρέν, που είναι επικεφαλής του γραφείου δασών, προσθέτοντας ότι υπάρχει μεγάλη δυναμική αύξησης της ικανότητας κατακάθισης του άνθρακα στην αναφερόμενη επαρχία.

Η κατασκευή πολλών πεδίων ταμιευτήρων του άνθρακα θα βοηθήσει την επαρχία Σαανσί να προωθήσει τη διαχείριση οικολογικών χώρων και να εκτιμήσει την αξία της οικολογικής παραγωγής, πρόσθεσε ο Ντανγκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ