Τη διακοπή της χορήγησης δωρεάν τεστ κορωνοϊού από τις 11 Οκτωβρίου αποφάσισαν σήμερα, κατά την τηλεδιάσκεψη τους με θέμα την πορεία της πανδημίας, η Καγκελάριος Μέρκελ και οι επικεφαλής των ομόσπονδων κρατιδίων. Στόχος είναι να πιεστούν όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να το κάνουν το ταχύτερο δυνατό.

Η κυβέρνηση προβληματίζεται καθώς, λιγότερο από επτά εβδομάδες πριν τις γενικές εκλογές, θέλει σε κάθε περίπτωση να αποφύγει σκληρά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά το γεγονός πως τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Βασικός στόχος, λοιπόν, είναι να πιεστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Το νέο μέτρο που έπεσε στο τραπέζι και τελικά εγκρίθηκε είναι να τερματιστούν τα δωρεάν ή επιδοτούμενα από το κράτος τεστ Covid-19 για όλους, πλην των παιδιών και των γυναικών που είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Με δεδομένο πως θα ισχύουν περιορισμοί στην είσοδο σε κλειστούς χώρους, όπως η εστίαση και τα γήπεδα, με εξαίρεση το πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού τεστ, αν αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ, τότε μπορεί να το… ξανασκεφτούν.

Υπόψη πως το γερμανικό δημόσιο κάλυπτε πλήρως το κόστος τον τεστ, από τον περασμένο Μάρτιο, σε μια προσπάθεια η αγορά να μπορέσει να επαναλειτουργήσει και την κοινωνία να επιστρέψει στην κανονικότητα. Όσον αφορά τα ποσοστά εμβολιασμών, αν και πάνω από το 55% των Γερμανών έχει εμβολιαστεί, οι αρχές ανησυχούν για τη σαφή υποχώρηση στο ρυθμό προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στη γειτονική Γαλλία, όπως και στην Ιταλία, τα ποσοστά εμβολιασμών ανέβηκαν και πάλι, αφότου οι κυβερνήσεις ανακοίνωσαν την θεσμοθέτηση των πιστοποιητικών (η πρώτη το λεγόμενο υγειονομικό πάσο, η δεύτερη το λεγόμενο πράσινο πάσο) για την είσοδο σε δημόσιους και κλειστούς χώρους. Αν και η Γερμανία προσπαθεί να κινηθεί πιο προσεκτικά, καθώς τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού προσπαθούν να μην διχάσουν την κοινωνία τόσο κοντά στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά