Με οριακά κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς οι διαρκείς ανησυχίες για την εξάπλωση της πανδημίας επισκίασαν τα κέρδη του αμερικάνικου χρηματιστηρίου μετά την ανάγνωση των τελευταίων στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 474,88 μονάδες. Ο κλάδος των αυτοκινήτων σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο 1,2%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες 1,9% κατάγραψε ο κλάδος των πρώτων υλών. Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι περισσότεροι επιμέρους κλάδοι και χρηματιστηριακές αγορές.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,37%  στις 7.193,23 μονάδες, ο DAX στην Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 0,7 % στις 15.937,51 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 0,36% υψηλότερα στις 6.882,47 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,38% στις 26.557,84 μονάδες.

Τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές ήλθαν μετά τις αρνητικές τάσεις που επικράτησαν στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού, καθώς η εξάπλωση της πανδημίας προβληματίζει τους επενδυτές.

Στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις, με τους επιμέρους δείκτες να παρουσιάζουν διαφορετική εικόνα. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και οι τρεις δείκτες υποχωρούσαν, ενώ στη συνέχεια ο Dow παρέμενε στο κόκκινο, ο Nasdaq κατέγραφε οριακά κέρδη, ενώ ο S&P κινείται στα ίδια επίπεδα.

Αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 7,3%, κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), δεύτερος σημαντικότερος δείκτης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Σε μηνιαία βάση σε σχέση με τον Ιούνιο, ο PPI σημείωσε αύξηση 1%, έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,6%.

Ο ΟΠΕΚ διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις τους αναφορικά με την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου τόσο για το τρέχον έτος όσο και για το 2022, παρά τις ανησυχίες που προκαλεί η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, η οποία ασκεί ήδη σημαντικές πιέσεις στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων.

Στην κορυφή των αποδόσεων των μετοχών που συνθέτουν τον δείκτη Stoxx 600, βρέθηκε για μια ακόμα συνεδρίαση η βρετανική εταιρεία διανομής τροφίμων Deliveroo με κέρδη 8,9%. Η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία Aegon σημείωσε άνοδο 7,3% μετά από την ανακοίνωση κερδοφορίας τριμήνου που ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς. 

Στις χαμηλότερες επιδόσεις των μετοχών του πανευρωπαϊκού δείκτη βρέθηκε η μετοχή της Delivery Hero με απώλειες  7,6% και ακολουθεί η μετοχή της Rio Tinto με 5,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες