Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο αμερικάνικο χρηματιστήριο αν και ο  δείκτης Dow Jones που κατάφερε να κατακτήσει ακόμα ένα ρεκόρ ενδοσυνεδριακών αποδόσεων και στη συνέχεια άρχισε να υποχωρεί.Τον τόνο στη συνεδρίαση δίνουν οι ανακοινώσεις για την πορεία του πληθωρισμού και  για τις αιτήσεις των επιδομάτων ανεργίας.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 85 μονάδες στις 35.400 μονάδες . Ο S&P500 σημειώνει πτώση της τάξης του 0,24% στις 4.437 μονάδες  και ο Nasdaq 0,44% στις 14.700 μονάδες.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο  αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αιτήματα για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, (για τρίτη διαδοχική εβδομάδα) σε μία ακόμα ένδειξη ότι η οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19  συνεχίζεται με ισχυρούς ρυθμούς. Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 12.000 στις 375.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 7 Αυγούστου.

Αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 7,3%, κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), δεύτερος σημαντικότερος δείκτης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Σε μηνιαία βάση σε σχέση με τον Ιούνιο, ο PPI σημείωσε αύξηση 1%, έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,6%.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε στο 1,37%, άνοδο που ενισχύει την επίδοση του τραπεζικού κλάδου στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Η μετοχή της Goldman σημείωσε άνοδο 0,8%, της Bank of America 0,5%και της JPMorgan  0,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]