Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αιτήματα για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, (για τρίτη διαδοχική εβδομάδα) σε μία ακόμα ένδειξη ότι η οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19  συνεχίζεται με ισχυρούς ρυθμούς.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 12.000 στις 375.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 7 Αυγούστου.

Οι αξιώσεις παραμένουν πολύ πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία των 256.000, αν και έχουν μειωθεί από τα ρεκόρ των 6,149 εκατομμυρίων στις αρχές Απριλίου 2020.

Υπάρχουν ακόμη φόβοι ότι τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού που προκαλούνται από την παραλλαγή Delta θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την ανάκαμψη της απασχόλησης εν μέσω έλλειψης εργαζομένων.

Η τελευταία έκθεση για αιτήσεις ανέργων, η οποία αφορά στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, έρχεται μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η απασχόληση τον Ιούλιο αυξήθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Υπήρξε επίσης ρεκόρ υψηλού αριθμού ανοικτών θέσεων εργασίας στα τέλη Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή