Τα αναμενόμενα επίπεδα «έπιασαν», την τελευταία εβδομάδα, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, αν και παραμένουν σταθερά, πολύ πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 385.000, ήτοι πολύ κοντά στις 383.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές και ελαφρά κάτω από τις 399.000 την περασμένη εβδομάδα.

Αντιστοίχως, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις από παλαιούς ανέργους έφτασαν τα 2,930 εκατ., αρκετά χαμηλότερα από τα 3,255 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές, όπως και πιο κάτω από τα 3,296 της περασμένης εβδομάδας. Μάλιστα, είναι σημαντικό πως για πρώτο φορά από το Μάρτιο του 2020, πέφτουν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 3 εκατομμυρίων.

Στα θετικά σημεία είναι πως η αγορά εργασίας αν και με αργούς ρυθμούς ομαλοποιείται, αν λάβουμε υπόψη πως πέρυσι, σε εβδομαδιαία βάση, οι αιτήσεις είχαν φτάσει στο σημείο να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Ωστόσο, είναι σαφές πως δεν έχει φτάσει ακόμη στα προ της πανδημίας επίπεδα, όταν ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των αιτήσεων ανεργίας κυμαινόταν στις 200.000. Κι αυτό παρά το γεγονός πως σε πολλές πολιτείες της χώρας καταργούνται τα επιπλέον επιδόματα ανεργίας που χορηγούσε το πακέτο Μπάιντεν, με το επιχείρημα πως λειτουργούν ανασχετικά ώστε ο κόσμος να επιζητήσει να επιστρέψει στην αγορά εργασίας.

Πραγματικά, και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της επεσήμανε πως η αγορά εργασίας έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει πριν φτάσει στο στόχο της πλήρους απασχόλησης που είναι στους στρατηγικούς στόχους της κεντρικής τράπεζας.

Χθες τα στοιχεία της έκθεσης της ADP για τον ιδιωτικό τομέα έδειξε σημαντική συρρίκνωση στο ρυθμό των προσλήψεων με μόλις 330.000 θέσεις εργασίας να προστίθενται στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο, σε σχέση με τις 680.000 προσλήψεις τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή